BERBUKA PUASA DENGAN PELBAGAI HIDANGAN ENAK DI HOTEL NEW WORLD PETALING JAYA

Pelbagai hotel mewah lagi selesa berlumba-lumba menampilkan bufet ramadan dengan variasi hidangan makanan yang cukup menyelerakan. Ini termasuklah bufet berbuka puasa dengan citarasa ala kampung dan tradisi di New World Petaling Jaya Hotel, sebuah hotel baru yang baru saja dilancarkan Januari lalu.

Untuk kamu yang gemar berbuka puasa secara bufet, New World Petaling Jaya Hotel adalah antara lokasi ‘panas’ pilihan pengunjung. Menampilkan pelbagai menu tradisional bercita rasa kampung, restoran PASAR BARU di New World PJ Hotel, membuatkan sesi berbuka puasa seolah seperti di rumah.

Pasar Baru menghidangkan lebih 100 jenis hidangan makanan bercita rasa tempatan dan tradisional Malaysia untuk bufet Medan Kampung yang  ditawarkan. Daripada variasi makanan laut yang segar seperti yabby yang diimport khas, siput buluh, ketam dan udang, sehinggalah ke hidangan masakan tradisional Melayu yang menampilkan menu signature made-to-order sate daging dan ayam, makanan laut segar yang dipanggang dan bubur lambuk tradisi.

Antara menu utama pilihan kebanyakan pengunjung termasuklah kambing bakar, pencuci mulut, kuih-muih serta manisan ala kampung menjadi taruhan seperti sago gula Melaka, variasi kuih Melayu, blueberry cheese tart atau mungkin anda boleh hasilkan sendiri ais-krim soft-serve di mesin yang disediakan.

Bufet Medan Kampung dibuka bermula 17 Mei sehingga 14 Jun 2018 dari jam 6.30 petang sehingga 10.30 malam pada harga RM168 nett (dewasa) dan RM84 nett (kanak-kanak berusia 12 tahun serta warga emas berusia 60 tahun dan ke atas).

Buat sesi berbuka dengan kumpulan yang besar, Corporate Festive Packages turut disediakan dengan harga bermula RM148 nett seorang dengan tempahan minimum seramai 200 orang diperlukan. Jika ingin membuat tempahan, hubungi +603 7682 0000 atau e-mel ke [email protected]

Oleh Wan Mohd Firdaus, 31 Mei 2018

Tags: , , ,

Copyright © 2017. Blu Inc Media Sdn Bhd (7408-K). Hak Cipta Terpelihara.