WARISAN BERKUALITI HACKETT LONDON AUTUMN / WINTER 2017

Musim ini Hackett London memberikan tumpuan kepada reka bentuk warisan dan ketukangan yang berkualiti dengan koleksi yang sesuai untuk mereka yang moden lagi bergaya. Koleksi Musim Luruh / Musim Sejuk 2017 dipecahkan kepada empat tema utama, iaitu; City Skyline, City Highlands, Mr. Classic and The Journey.

1. CITY SKYLINE

Skyline City mempamerkan koleksi Mayfair mewah dari Hackett, yang merangkumi jahitan kain dari Britain yang dijahit penuh ketelitian dari hati. Kunci perincian utama ini mengambil inspirasi oleh perbandingan bangunan pencakar langit yang lama dan juga yang baru. Koleksi jahitan yang terkini ini adalah gambaran landskap-landskap bandar yang dinamik yang mempunyai rentetan sejarahnya yang tersendiri. Jaket yang diperkenalkan turut memberikan penghormatan kepada stail tradisi dan fabrik Britain dari kilang-kilang Britain terkenal seperti Fox Brothers yang memberikan rasa lebih padat dan tulen.

Kombinasi warna-warna gema langit dengan warna biru navy, batu pasir dan biru tebal menawarkan kontra warna kelabu dan Bordeaux. Warna dan teksturnya pula mencerminkan tingkap-tingkap bangunan serta bahan berbeza yang kelihatan di kaki langit. Antara produk utama adalah blazer Mayfair Broken Herringbone dan waist coat, sut Mayfair Glen Check Peak Lapel dan Mayfair Large Scale Check Coat.

2. THE JOURNEY

Mempersembahkan pendekatan lebih segar bagi mereka yang ingin mengembara dengan keanggunan sartorial, iaitu koleksi Hackett Mayfair yang menawarkan helaian kapsul tambahan ‘The Journey’ musim ini. Setiap helaian direka untuk jejaka aktif yang merangkumi poket untuk gajet dan poket laser cut heat yang direkakan khas untuk membawa item seperti tiket, passport dan cermin mata. Suit, jaket, pakaian luar dan aksesori boleh didapati dalam fabrik teknikal yang menawarkan keselesaan, daya tahan, tahan air dan kualiti tidak berkedut. Helaian utama termasuk sepasang seluar kain flanel lembut dengan pinggang yang elastik, selendang bergaya dan sarungan kaki yang lebih nipis, pilihan baju jet setter dalam tujuh gaya selama tujuh hari dalam seminggu dan Coat Car Wool.

3. CITY HIGHLANDS

Menggabungkan helaian klasik dengan pendekatan kota raya, koleksi Highlands City adalah untuk jejaka yang ingin merasai kontemporari namun tetap mengekalkan ciri gaya tradisi Inggeris. Koleksi ini menawarkan kehangatan, tekstur dan elemen tanah air sendiri yang tidak dapat ditemui di lapangan atau di jalan-jalan melalui Sloane Square di London. Potongan utama termasuk Highland Parka hijau dengan kulit dengan perincian guntingan, seluar cek bulu berwarna biru, kelabu dan merah serta jaket kulit tan. Beg tweed baru dan kasut ransel serta kasut mendaki dengan pelbagai warna menawarkan sentuhan penamat kepada estetika negara mahupun kota.

4. MR CLASSIC

Seleksi terbaru untuk koleksi musim luruh / sejuk 2017 yang diambil dari buku terkenal, Jeremy Hackett. Mr Klasik adalah koleksi moden aktif yang dipengaruhi oleh sukan. Dalam palet warna kelabu dan tentera laut, koleksi itu menggabungkan kepekaan sukan dan sekolah melalui kepingan praktikal lagi versatil. Helaian utama merangkumi kemeja peluh dengan gaya 1970-an Hackett kelabu dengan seluar pendek yang sepadan.

Koleksi Hackett Autumn / Winter 2017 boleh didapati bermula September 2017 di seluruh rangkain butik Hackett.

Oleh Wan Mohd Firdaus, 2 Ogos 2017

Tags: , , ,

Copyright © 2017. Blu Inc Media Sdn Bhd (7408-K). Hak Cipta Terpelihara.