Skip to content

#GL15TAHUN THE VERY BANKABLE REVELATION, DATUK JOVIAN MANDAGIE

Kongsikan artikel ini

Menyingsing tirai usia yang ke-15 tahun, GLAM Lelaki menampilkan 15 persona bagi melengkapi spektrum energi yang sudah terbias sejak lebih sedekad lalu. Nama-nama ini terus terpintas lantang. Alfa dan Cemerlang, 15 tahun GLAM Lelaki membawakan THE VERY BANKABLE REVELATION, DATUK JOVIAN MANDAGIE

Jaket cetak, FENDI

Pengarah Kreatif AIZAT AIDID & NISA HALID, Pengurus Projek, Pengarang Digital & Asst. Penata Gaya MUZAMMIN MUZLAN, Pengarang Gaya Hidup ZUHAIRIE SAHROM, Pengarang Fesyen & Penata Gaya JOHAN KASSIM, Pengarang Kecantikan JULIA AZMAN, Pengarah Seni & Pereka Grafik AMIRUL ARIFIN, Fotografi EDMUND LEE/ONE3FOUR STUDIO, Grooming KHIR KHALID, SAHIR SABRI menggunakan YSL Beauty, Dandanan CKAY LIOW, JUNO KO

DATUK JOVIAN MANDAGIE, 36

Pereka Fesyen & Usahawan

Dari pereka fesyen terkenal Jovian Mandagie kini menceburi bidang farmasi dan ubat-ubatan hasil kolaborasi bersama Selcare Pharmacy. Sekali gus, menyasarkan pembukaan sekurang-kurangnya 20 buah cawangan Jovian Selcare Pharmacy di seluruh negara menjelang akhir tahun ini. Namun, itu tidak menoktahi rencana terkini Jovian yang bakal tampil dengan perusahaan emas Jovian Gold awal September ini; di samping memperkenalkan saluran Youtube yang turut dijadualkan untuk tatapan umum dalam bulan yang sama.

Stigma mengenai lelaki yang mahu diubah.

Sifat maskulin, lelaki yang dianggap begitu lasak. Saya ingin mengubah keseluruhan persepsi lelaki yang menggambarkan diri mereka sebagai keras dan kurang mesra. Fahaman ini sama sekali salah kerana bila anda meletakkan halangan ini, sukar untuk orang di sekeliling untuk memahami anda. Inikan lagi untuk orang mendekati dan akhirnya anda bakal menjadi sepi.

Jaket & baju panas, BRUNELLO CUCINELLI

Intipati maskuliniti masa kini.

Bagi saya definisi lelaki adalah untuk senantiasa memegang kewajipan yang besar. Saya sendiri adalah pemimpin buat syarikat saya. Setiap hari memegang matlamat dan misi untuk memberi. Tidak kira, dari segi memberi sokongan emosi, perhatian, atau yang terkait dengannya. Lantas, bakal memacu dan membangkitkan semangat orang di sekeliling bila mereka mendepani kesulitan. Sebagai seorang suami pula, saya perlu menjadi pendamping yang baik kepada isteri dan sebagai seorang bapa, saya harus memberi contoh terbaik buat anak.

Perkhabaran terkini?

Selain fokus dengan perusahaan farmasi, September ini kami bakal membuka butik emas yang pertama di Shah Alam. Sekali gus, menyasarkan empat lagi pembukaan butik menjelang akhir tahun ini di Wangsa Maju, Masjid India serta di pusat bandar. Emas kami disumberkan dari India kerana mereka mempunyai kualiti emas terbaik dan juga berpunya mutu ketukangan kerja yang tinggi. Jovian Gold menjanjikan pelanggan dengan menampilkan barisan aksesori emas yang moden dan akan kekal sepanjang usia. Lantas, diwarisi buat generasi seterusnya.

Jam tangan, MONTBLANC. Blazer, WARDROBE

Apakah keperibadian seorang usahawan yang berjaya?

Pertama, individu itu perlu bersikap rasional dalam mempunyai hala tuju yang jelas. Kemudian, dia perlu bekerja keras bagi menemukan solusi atau jawapan buat setiap persoalan yang terlintas. Terakhir sekali, siapa jua yang bergelar usahawan dia perlu menekuni ilmu dari setiap sisi, saban hari. Bertujuan untuk menajamkan pemikiran dalam merencanakan perusahaan yang bakal diterokainya kelak hari.

Bagaimana untuk kekal relevan untuk berdiri teguh dalam industri?

Disarankan untuk menjadi pendengar yang baik lantas turunkan sedikit ego hanya untuk mengetahui apa yang terjadi di sekeliling anda sebagai seorang pereka fesyen. Juga harus bersikap terbuka terhadap kritikan kerana setiap pereka itu perlu mengolahkan sesuatu yang mempunyai nilai tidak kira dari sisi praktikaliti mahupun kreativiti.

Pautan Berkenaan: #GL15TAHUN THE TRUE GENTLEMAN, NOKI K-CLIQUE

By Nisa' Halid
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

SUNDAY RILEY PILIHAN LELAKI MASA KINI

Bacaan Lanjut

GLAM LELAKI RAI ULANG TAHUN KE-15 BERSAMA ALPHAMEN 2022

Bacaan Lanjut

MALAM GEMILANG MONTBLANC FRAGRANCE X GLAM LELAKI ALPHAMEN

Bacaan Lanjut
SACOOR BLUE, TAWAR PAKAIAN HARIAN VERSATIL & SELESA

SACOOR BLUE, TAWAR PAKAIAN HARIAN VERSATIL & SELESA

Bacaan Lanjut
IT'S NOT A CAR, IT'S A VOLKSWAGEN 01

IT’S NOT A CAR, IT’S A VOLKSWAGEN

Bacaan Lanjut
LOUIS VUITTON AEROGRAM SIMBOL APRESIASI MODEN

LOUIS VUITTON AEROGRAM SIMBOL APRESIASI MODEN

Bacaan Lanjut