Skip to content

5 MAKANAN TERBAIK UNTUK ZAKAR LEBIH KUAT

Kongsikan artikel ini

Benarkah makanan merupakan salah satu faktor yang boleh membantu anda ‘kuat’ kala di ranjang? GL senaraikan makanan yang terbaik untuk zakar anda!

Makanan yang sihat dan betul adalah salah satu faktor untuk membantu anda kekal tegang dan menyokong rawatan disfungsi erektil yang sihat dari segi perubatan. Pemakanan yang betul juga boleh membantu meningkatkan ereksi kerana proses yang terlibat dalam pembengkakan zakar adalah psikologi dan fizikal dan menjadikan lelaki kecil anda kelihatan lebih besar! Ini adalah makanan yang terbaik untuk zakar anda.

 

Berikut adalah 5 makanan yang terbaik untuk zakar lebih kuat:

1. Bayam 

Spinach green juicy leaves organic salad serving portion size Premium Photo

Foto: Freepik.com

Untuk pengetahuan anda, bayam kaya dengan nitrik oksida yang membantu arteri mengembang dan mengisi dengan darah. Nitrat dalam bayam dan makanan hijau berdaun lain untuk ereksi, seperti kangkung dan berfungsi bukan sahaja sebagai makanan untuk kesihatan zakar tetapi untuk keseluruhan sistem vaskular anda dan dapat meningkatkan gairah dan membuat sesuatu lebih menyenangkan.

 

2. Kopi

brown coffee beans beside white ceramic mug

Foto: Unsplash.com

Makanan lain yang membantu pertumbuhan zakar ialah kopi. Ia mempunyai kurang daripada lima kalori sekurang-kurangnya sehingga anda menambah gula dan krim-jadi ia adalah salah satu makanan paling ringan yang membantu dengan disfungsi erektil. Satu kajian mendapati bahawa lelaki yang menghirup antara 170 dan 375 miligram (mg) kafein setiap hari, mempunyai kadar disfungsi erektil yang lebih rendah. Kafein adalah makanan zakar yang berkesan kerana ia melegakan otot licin zakar, membuka jalan untuk darah mengisinya.

 

3. Tembikai 

zakar

Foto: Unsplash.com

Tembikai mengandungi nutrisi yang boleh menguatkan zakar anda. Ia adalah makanan untuk ereksi yang baik kerana ia mengembang dan mengendurkan saluran darah, memudahkan darah mengalir ke dalam zakar.

4. Coklat Gelap

Coklat gelap atau dark chocolate dapat meningkatkan tahap menaikkan mood hormon seseorang lelaki, yang dapat menurunkan tahap tekanan, meningkatkan keinginan dan menjadikannya lebih mudah untuk mencapai orgasme seseorang. Namun, kerana coklat gelap selalunya tinggi kandungan gula dan lemak, makan terlalu banyak boleh menyebabkan berat badan anda bertambah. 

 

5. Makanan pedas

Zakar

Foto: Freepik.com

Kajian mendapati lelaki yang gemar makan makanan pedas memiliki kadar testosteron yang lebih tinggi. Ia juga dapat memicu pelepasan endorfin iaitu hormon gembira.

 

Artikel Berkenaan: INI PUNCA WAJAH KELIHATAN TUA DARI USIA SEBENAR

By Nur Izwani
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Lush Malaysia

LUSH MALAYSIA LANCAR STOR KE-10 DI SURIA KLCC

Bacaan Lanjut

LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON MENUTUP TIRAI 2023 DENGAN PENUH MERIAH

Bacaan Lanjut
makanan Lelaki

5 MAKANAN YANG LELAKI PERLU ELAK UNTUK ZAKAR LEBIH KUAT

Bacaan Lanjut
FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

Bacaan Lanjut

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut

WARISAN BRITAIN DAN INSPIRASI UNIVERSITI KOLABORASI UNIQLO BERSAMA JW ANDERSON

Bacaan Lanjut