Skip to content

“GIFTING IDEAS” PRADA, HADIAH UNTUK KEKASIH

“GIFTING IDEAS” PRADA, HADIAH UNTUK KEKASIH

Kongsikan artikel ini

Festival 2021 Qixi yang bakal disambut oleh rakyat China pada Ogos ini, dirayakan lagi dengan penghasilan kempen Prada yang dibintangi penghibur, Cai Xu Kun. Bertujuan untuk mencadangkan bingkisan baharu yang menaruhkan rangkaian pakaian dan aksesori untuk teman wanita atau lelaki. 

Festival Qixi atau lebih dikenali sebagai Chinese Valentine’s Day merupakan satu budaya memberi hadiah sempena memperingati kisah legenda Qixi. Yang merupakan satu sambutan penting buat pasangan kekasih di China. Sudah menjadi kebiasan buat penduduk di China untuk mengamalkan budaya memberi dan menerima hadiah sebagai tanda dari perayaan festival tersebut.

Budaya memberi dan menerima hadiah juga dapat dilihat dari pelbagai perspektif lain yakni kemahiran atau keupayaan seseorang dalam mencurahkan tenaga dan memancarkan semangat. 

Koleksi ini dihangatkan lagi dengan penampilan Cai Xu Kun sebagai wajah kempen. Dan menggunakan khidmat jurugambar Zeng Wu untuk menangkap imej kempen. Zeng Wu adalah antara jurugambar yang berbakat dan pernah dinamakan oleh British Fashion Council sebagai salah seorang daripada yang tersenarai dalam “100 bakat kreatif muda yang paling inovatif dan inspirasi di seluruh dunia” pada tahun 2019.

Selaras dengan itu, kempen video turut dimuatkan yang diarahkan oleh pengarah muda AJ Duan. Yang menggunakan arahan kreatif oleh Wu Woo pula.  

Konsep kempen memfokuskan pada Kun yang sedang berada di dalam studio untuk merakam lagu, sambil itu terlihat beg tangan Prada Cleo dan sepatu berkilau diletakkan secara rawak di ruangan studio. 

Lagu berjudul “You Know What I Want” nyanyian Kun, dijadikan runut muzik kempen, lantas membentuk naratif utama. 

Khusus sambutan Festival 2021 Qixi, seleksi item Prada yang khusus seperti set pakaian dan aksesori yang dihiasi butiran kristal sempena kedatangan musim baru. Termasuklah, versi baharu beg ikonik Prada Cleo yang dibaluti batu permata kecil, warna merah jambu dan dress untuk perempuan. Untuk para lelaki pula, beg Brique warna perak dan sepatu loafer untuk memberi gaya dinamik pada penampilan. 

Koleksi ini boleh didapati bermula 26 Julai, di prada.com dan seleksi butik Prada terpilih. 

Artikel berkaitan: MSGM MUSIM LURUH 2021, TAMPILKAN GAYA PENDAKIAN MODEN

 

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

DIOR HADIRKAN KOLEKSI KAPSUL CD 1947

Bacaan Lanjut

COACH x TOM WESSELMANN, MERAIKAN KARYA ARTIS POP TERNAMA

Bacaan Lanjut

KONTRAS DAN CETAKAN LIAR JADI CIRI KHAS KOLEKSI LA VACANZA 2022

Bacaan Lanjut

BOSS LEGEND SERIES, INSPIRASI GAYA FREDDIE MERCURY

Bacaan Lanjut

NB FOR JADEN SMITH VISION RACERS, TARUHAN DUA WARNA EPIK

Bacaan Lanjut

5 RANCANGAN PERLU TONTON SEPANJANG JUN 2022

Bacaan Lanjut