Skip to content

RASYAD NADZRI BEREHAT DARI MUZIK SEKETIKA. “I WISH TO STAY HEALTHY AND HAPPY AND NOT TAKE EVERYDAY LIFE FOR GRANTED.”

RASYAD NADZRI BEREHAT DARI MUZIK SEKETIKA. “I WISH TO STAY HEALTHY AND HAPPY AND NOT TAKE EVERYDAY LIFE FOR GRANTED.”

Kongsikan artikel ini
1 of 2

RASYAD NADZRI (@rasyadnadzri) PUNYA MINAT DALAM BIDANG MUZIK DAN PERNAH MENCEBURINYA SUATU KETIKA. NAMUN, SEMAKIN MENINGKAT USIA RASYAD KINI LEBIH SELESA UNTUK LAKUKAN PEKERJAAN LAIN YANG BUKAN DALAM BIDANG MUZIK. KATANYA, DIA AKAN KEMBALI MENYANYI BILA TIBA WAKTU YANG SESUAI. RASYAD BERKONGSI KHABAR BAHARUNYA DAN STAIL SEMASA BERSAMA GLAM LELAKI. 

PERKHABARAN BAHARU RASYAD?

Tahun ini, saya akan mencecah 25 tahun dan masa semakin berjalan, oleh itu sejak tahun lepas saya membuat pilihan untuk beralih (saya harap hanya untuk masa yang singkat) daripada industri muzik kepada industri pertanian. Saya sebenarnya adalah seorang yang suka bertani. Daripada mengambil anak ayam (bukan yang kita jumpa di pasar sebaliknya busuk yang boleh menghasilkan telur) sehingga membesar 2 kilogram yang sedih untuk dijual. 

Sehingga kini terdapat kira-kira 80 ribu ekor ayam. Sebanyak itulah anak yang yang ada untuk dikendalikan. Tetapi malangnya pada akhir tahun lepas saya terpaksa berhenti seketika kerana ia menjejaskan kesihatan mental saya, tekanan berterusan kerana mengendalikan ayam-ayam itu telah mendorong saya ke dalam satu peringkat kembimbangan. 

Jadi, pada Disember lepas, saya telah memutuskan untuk memilih sesuatu yang sedikit teraputik dan menerima cabaran hidup dalam perspektif berbeza. Sekarang saya menjual bunga. Dan saya sedang berusaha untuk bangkit semula dan kembali ke industri muzik? Soon I guess, praying all turns out well. 

RASYAD SUKAKAN FESYEN. YOU HAVE A GREAT SENSE OF STYLE TOO. KONGSIKAN REVOLUSI FESYEN RASYAD?

Oh, god, my fashion sense! Hmm menarik kerana saya telah melalui pelbagai fasa dalam kehidupan, yang mana saya cuba menjadi begitu ‘berbeza’ kemudian untuk kelihatan seperti budak busuk di ladang-tetapi masih dalam cara yang bergaya untuk dilihat oleh ayam saya. 

Sekarang ni, gaya saya adalah campuran antara pakaian streetwear dan pakaian klasik. Saya tahu ia adalah gaya yang bertentangan namun saya merasakannya. Ya bergaya selamat kerana saya tidak mempunyai kemewahan untuk berbelanja untuk item-item yang timeless.

“Tetapi cuba juga untuk cuba pelbagai stail kalau boleh supaya tidak rasa ketinggalan…”

APAKAH ATAU SIAPAKAH RUJUKAN FESYEN RASYAD?

Untuk menjawab soalan ini, secara jujurnya inspirasi saya adalah sesiapa sahaja yang saya rasa ‘bercakap’ dengan saya. Saya melihat Pinterest atau filem dan saya rasa seperti orang ini memberi maka saya agak cuba merujuk mereka tetapi juga masih mempunyai identiti saya dalamnya. Sometimes what works on another person might not work for you. Oleh itu perlu ‘try and error’. Saya juga akan pergi ke kedai-kedai thrift dari masa ke semasa. Saya menikmati proses mencari pakaian dalam persekitaran yang berdebu. 

Saya rasa saya boleh temui banyak baju menarik di sana yang mungkin tidak semestinya tersedia di pasaran sekarang dan oleh itu akan membuatkan anda berasa seperti anda mempunyai akses kepada perkara yang tidak dimiliki oleh orang lain. It’s the same concept of buying designer goods in some ways.

1 of 2

By Johan Kassim
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SEJAK TAHUN 90-AN

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SMITH SEJAK TAHUN 90-AN

Bacaan Lanjut
RAHSIA TUBUH MANTAP CHRIS HEMSWORTH

RAHSIA TUBUH MANTAP CHRIS HEMSWORTH

Bacaan Lanjut
5 SUPERFOOD PERLU AMBIL UNTUK MILIKI PROSTAT YANG SIHAT

5 SUPERFOOD PERLU AMBIL UNTUK MILIKI PROSTAT YANG SIHAT

Bacaan Lanjut
good vibes festival 2024

GOOD VIBES FESTIVAL KEMBALI JULAI INI DENGAN PEGGY GOU, J BALVIN, JOJI, RUSS DAN RAMAI LAGI

Bacaan Lanjut
EMINEM ‘BUNUH’ ALTER EGO SLIM SHADY DALAM ALBUM TERBARU

EMINEM ‘BUNUH’ ALTER EGO SLIM SHADY DALAM ALBUM TERBARU

Bacaan Lanjut
glam fashion party 2024

20 GAYA SELEBRITI WANITA TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024 

Bacaan Lanjut