Skip to content

MERCEDES-EQ: PEMACU MOBILITI ELEKTRIK MASA HADAPAN

MERCEDES-EQ: PEMACU MOBILITI ELEKTRIK MASA HADAPAN

Kongsikan artikel ini
1 of 5

MERCEDES-BENZ MALAYSIA MEMPERSEMBAHKAN MOBILITI ELEKTRIK MASA DEPAN DENGAN TIGA MODEL BAHARU DARIPADA MERCEDES-EQ.

Mercedes-Benz mengukuhkan lagi kedudukannya untuk Lead in Electric (plumbum dalam elektrik) dengan penerusan strategi serangan produknya. Melalui pengenalan tiga model baharu yang ditambah pada kenderaan elektrik mewah progresif daripada sub-jenama Mercedes-EQ yang menjadi pemacu mobiliti masa hadapan. Mercedes-Benz komited untuk membuka jalan bagi masa depan elektrik di Malaysia, selaras dengan hala tuju globalnya untuk memperkenalkan kenderaan elektrik menjelang akhir dekad ini, jika pasaran mengizinkan.

Dalam meluaskan portfolio rangkaian kereta elektrik, Mercedes-Benz mempersembahkan tiga model terbaru daripada keluarga Mercedes-EQ sebagai langkah yang sistematik ke arah mobiliti lestari. Kenderaan elektrik daripada keluarga ini menjadi lambang masa depan kenderaan mewah di Malaysia.

Terkini, Mercedes-Benz Malaysia melancarkan penambahan serba baharu kepada keluarga Mercedes-EQ yang mentakrifkan semula segmen kenderaan dengan tiga model baharu ditambah pada portfolio kenderaan elektrik mewahnya – EQS 450+ diiringi EQB 350 4MATIC, dan EQC 400 4MATIC.

MERCEDES-EQ: PEMACU MOBILITI MASA DEPAN

Dari kiri ke kanan, Michael Jopp, Naib Presiden Jualan dan Pemasaran di Mercedes-Benz Malaysia dan Sagree Sardien, Ketua Pegawai Eksekutif & Presiden Mercedes-Benz Malaysia dengan penambahan serba baharu kepada keluarga Mercedes-EQ.

1 of 5

By Ameerul Hamzah
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

5 KERETA TERMAHAL DI DUNIA PADA 2023

Bacaan Lanjut

10 JAM TANGAN MEWAH & TERBAIK SETAKAT INI

Bacaan Lanjut
marina bay sands Singapore

TEROKAI PERCUTIAN MEWAH ERA BAHARU DI MARINA BAY SANDS, SINGAPURA

Bacaan Lanjut

KUASA MASA HADAPAN XC40 RECHARGE PURE ELECTRIC

Bacaan Lanjut
TIGUAN ALLSPACE LIFE 01

TIGUAN ALLSPACE LIFE

Bacaan Lanjut

BMW X4 – ELEKTRIFIKASI, SPORTY DAN PENUH SOFISTIKASI

Bacaan Lanjut