Skip to content

BUAT KEJUTAN DI JERMAN, TAYLOR SWIFT MENANG BESAR DI MTV EMAS 2022

Kongsikan artikel ini
1 of 2

Penyanyi lagu “All Too Well”, Taylor Swift menguasai Anugerah MTV EMAs 2022, selain Lisa memenangi kategori Best K-Pop manakala Seventeen menang dua anugerah, bersama BLACKPINK, BTS dan TOMORROW X TOGETHER

Taylor Swift was the queen of the night selepas memenangi empat anugerah di Anugerah MTV EMAs 2022 yang berlangsung di PSD Bank Dome di Düsseldorf, Jerman. Dihoskan oleh Rita Ora dan Taika Waititi, acara yang meraikan muzik global secara langsung ini menampilkan persembahan bertenaga daripada barisan artis, selain menghargai mereka dalam 20 anugerah berbeza.

(Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Membuat kejutan di Jerman, Taylor Swift memenangi kategori anugerah utama seperti “Best Artist,” “Best Video,” “Best Pop” dan “Best Longform Video” untuk “All Too Well (10 Minute Version) (Taylor’s Version).” Nicki Minaj pula menerima anugerah untuk “Best Song” untuk “Super Freaky Girl,” dan “Best Hip Hop,” manakala Harry Styles pula memenangi trofi “Best Live.”

Hos untuk acara kali ini, Rita Ora turut dianugerahkan dengan kategori “Best Look ‘Personal Style’”, serta “Video for Good” dimiliki oleh penyanyi United Kingdom, Sam Smith yang menampilkan Kim Petras untuk lagu hangat berjudul “Unholy.”

Taika Waititi & Rita Ora (Photo by Andreas Rentz/Getty Images for MTV)

Untuk kolaborasi terbaik pula, trofi “Best Collaboration” menjadi milik David Guetta dan Bebe Rexha untuk lagu “I’m Good (Blue)” selain David Guetta juga menggondol anugerah “Best Electronic,” dan kategori baharu EMA kali ini “Best Metaverse Performance” pula menjadi milik BLACKPINK The Virtual PUBG Mobile.

Dari Spenyaol kepada Amerika Latin, juga dari Jerman ke benua Afrika, MTV turut meraikan pemenang EMA tempatan dari seluruh pelusuk dunia. Kumpulan K-pop, TOMORROW X TOGETHER atau TXT telah dinobatkan sebagai “Best Asia Act” untuk acara kali ini.

Muse (Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Acara tahun ini turut menampilkan persembahan menyentuh jiwa daripada Ukrainian Band Kalush Orchestra sebagai memberikan tanda sokongan kepada Ukraine.

Swipe untuk melihat senarai pemenang Anugerah MTV EMAs tahun ini:

 

1 of 2

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

PERCINTAAN HARRY STYLES & TAYLOR RUSSELL PUTUS DI TENGAH JALAN

PERCINTAAN HARRY STYLES & TAYLOR RUSSELL PUTUS DI TENGAH JALAN

Bacaan Lanjut
SEGALANYA TENTANG ALBUM BARU TAYLOR SWIFT, THE TORTURED POETS DEPARTMENT

SEGALANYA TENTANG ALBUM BARU TAYLOR SWIFT, THE TORTURED POETS DEPARTMENT

Bacaan Lanjut
new shows march 2024

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG MAC 2024

Bacaan Lanjut
INI ANDA PERLU TAHU TENTANG ALBUM TERBARU TAYLOR SWIFT

INI ANDA PERLU TAHU TENTANG ALBUM TERBARU TAYLOR SWIFT

Bacaan Lanjut
fashion week 2024

30 GAYA SELEBRITI LELAKI TERBAIK DI FASHION WEEK MENSWEAR 2024

Bacaan Lanjut
cha eun-woo

CHA EUN-WOO MELANCARKAN STOR SKECHERS TERBAHARU DI THE EXCHANGE TRX

Bacaan Lanjut