Skip to content

IMRAN AQIL ILHAMKAN LAGU BUNGA DAHLIA KEJUTAN BUAT DAHLIA RIZAL

Kongsikan artikel ini

Pelakon, penyanyi dan penyampai radio, Imran Aqil mencipta lagu istimewa berjudul Bunga Dahlia sebagai tanda penghargaan buat isterinya Dahlia Rizal.

Lagu hasil ciptaan Imran Aqil bersama komposer dan penyanyi, Aiman Sidek ini dilancarkan pada 24hb September 2023 selepas majlis pernikahan pasangan merpati sejoli ini.

Diterbitkan oleh 4U Entertainment, lagu Bunga Dahlia merupakan kolaborasi susulan selepas Imran membintangi muzik video lagu Cinta Sejati, ciptaan dan nyanyian Aiman Sidek yang telah mendapat jumlah tontonan lebih 15 juta di saluran Youtube 4U Entertainment. Imran juga membuat penampilan dalam lagu Bunga Dahlia tersebut melalui sebuah puisi khas buat isterinya yang tercinta.

IMRAN AQIL ILHAMKAN LAGU BUNGA DAHLIA KEJUTAN BUAT ISTERI DAHLIA RIZAL

Imran Aqil

Lagu Bunga Dahlia ditulis sebagai curahan hatinya kepada isteri tercinta, Dahlia Rizal sebelum meraka berkahwin. Kini, mereka telahpun menjadi pasangan yang sah membuatkan setiap bait dalam lagu ini menjadi semakin bermakna kepada Imran untuk Dahlia. Imran juga berharap agar semua netizen dapat mendoakan kebahagiaan mereka sampai ke hujung nyawa, seperti yang dititipkan dalam bait-bait lagu ini.

Imran Aqil

Aiman Sidek yang merupakan penyanyi dan penulis bersama lagu ini berkata Bunga Dahlia merupakan sebuah karya cinta yang ditulis untuk pasangan bahagia ini. Ia berkisar tentang keinginan seorang pencinta yang mencurahkan segala rasa dan perasaannya kepada kekasih hatinya, Dahlia yang dimetaforakan sebagai sekuntum bunga yang sentiasa mekar dalam jiwa yang mencintainya, iaitu Imran.

Imran Aqil

Imran Aqil selamat diijabkabulkan dengan pilihan hati beliau, Dahlia Rizal, seorang pempengaruh media sosial yang juga terkenal sebagai seorang model untuk koleksi hijab, pada 9 September 2023 yang lalu selepas hampir lebih setahun pertunangan mereka.

“Lagu Bunga Dahlia merupakan hasil karya bersama seorang personaliti muda yang sangat rendah diri dan menghormati orang sekelilingnya. Seusai pertunangan Imran pada tahun lepas, kami telah mengadakan perbincangan dengan Imran untuk menjayakan kejutan bermakna sempena perkahwinan mereka. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar,” menurut Meor Alfaizal dan Raja Azraff yang merupakan Penerbit Eksekutif bagi pihak 4U Entertainment.

Artikel berkaitan: Nabil Aqil & Aniq Suhair – Hero TV Baharu Malaysia

By Zahirah Zulkhairi
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

anugerah juara lagu

SIAPA BAKAL MENJUARAI TROFI ANUGERAH JUARA LAGU 2024? #AJL38

Bacaan Lanjut
FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

Bacaan Lanjut

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut

WARISAN BRITAIN DAN INSPIRASI UNIVERSITI KOLABORASI UNIQLO BERSAMA JW ANDERSON

Bacaan Lanjut

SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-40 G-SHOCK BERSAMA 88RISING

Bacaan Lanjut

YUNA MENCIPTA REKOD MEMBUAT PERSEMBAHAN KEPADA 4000 ORANG MALAYSIA TERBESARNYA

Bacaan Lanjut