Skip to content

JUSTIN TRUDEAU, PERDANA MENTERI KANADA SEGAK LAGI BERKARISMA

Kongsikan artikel ini
1 of 6

Sejak Donald Trump mengambil alih pucuk pimpinan Amerika Syarikat, banyak isu telah timbul dek pelbagai idea perlembagaan yang dikeluarkan olehnya. Baru-baru, dunia berbalah akibat Donald Trump telah mengenakan sekatan masuk atau #MuslimBan kepada pelancong dan pendatang dari tujuh negara Islam selama 90 hari bermula 28 haribulan yang lepas. Tujuh negara itu ialah Syria, Iran, Iraq, Libya, Somalia, Sudan dan Yaman. Walaupun sekatan itu bersifat sementara, namun banyak pihak mengecam perkara tersebut termasuk rakyat AS sendiri. Yang menariknya, seorang perdana menteri dari Kanada, Justin Trudeau secara terangan membantah idea Trump tersebut dan mengalukan pendatang-pendatang Islam ke negaranya.

3CA254EB00000578-4169526-image-a-35_1485717544433

Ternyata tindakan Justin itu memberi harapan buat pendatang negara Islam untuk mencari rezeki bagi menampung kehidupan. Di laman-laman sosial khususnya, ramai netizen dan para selebriti menyokong dan memuji tindakan Justin. Tambahan pula, Justin baru saja dilantik menjadi perdana menteri Kanada yang baru malah personalitinya yang segak dan berkarisma ternyata menawan sehingga mencetus sensasi global serta hashtag #trudeaumania menjadi tular. Namun siapakah sebenarnya Justin Trudeau ini sebelum dirinya popular? GLAM Lelaki senaraikan 5 trivia menarik mengenai beliau.

Justin Trudeau, Canada's prime minister, waves during the end of a town hall event in Bellevile, Ontario, Canada, on Thursday, Jan. 12, 2017. Trudeau confirmed that his senior advisers have met with U.S. President-elect Donald Trump's officials. Photographer: Cole Burston/Bloomberg via Getty Images

(Photo credit: Getty Images)

1 of 6

By Wan Firdaus
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

5 SEBAB KOLEKSI MUSIM BUNGA 2023 UNIQLO U ADALAH KOLEKSI ASAS TERBAIK.

Bacaan Lanjut
IDEA STAIL TAHUN BARU DARI LOEWE

IDEA STAIL TAHUN BARU DARI LOEWE

Bacaan Lanjut
First Van Cleef Arpels Prince Harry

PRINCE HARRY MELUPAKAN IBUNYA MENERUSI MINYAK WANGI INI

Bacaan Lanjut

POTONG STIM MULUT BERBAU! INI TIP PENCEGAHANNYA

Bacaan Lanjut

MANDIAN ORGANIK PILIHAN GLAM LELAKI

Bacaan Lanjut

7 MAKANAN INI RAHSIA BUAT LELAKI RAMBUT LEBAT

Bacaan Lanjut