Skip to content

“KAD OKU ACE IS HERE” - DR SAY SAYU TUNTUT HAK ANAK ISTIMEWA

“KAD OKU ACE IS HERE” – DR SAY SAYU TUNTUT HAK ANAK ISTIMEWA

Kongsikan artikel ini
1 of 2

Doktor selebriti, Dr Shazril Shaharuddin atau lebih dikenali sebagai Dr Say mencuri perhatian netizen menerusi perkongsian terbaharunya.

Dalam hantaran panjang lebar yang dimuat naik di Instagram, Dr Say meluahkan perasaanya apabila menerima Kad Orang Kurang Upaya (OKU) yang dipohon untuk anaknya, Aezriel Muhammad Shazril. Lebih dikenali sebagai Ace, anak sulungnya yang dilahirkan pada 6 Mei 2019 itu disahkan menghidap autisme tahap sederhana pada Oktober 2021.

dr say

Foto: Sinar Plus

“Saya daftar Kad OKU Ace pada bulan Januari 2023. Sabtu lalu saya periksa atas talian dan Kad OKU Ace sedia untuk dituntut. Terus terang cerita bila nak ambil Kad OKU hari ini terasa sangat berat. Rasa macam, ‘Aku dah bersedia ke nak pegang kad ini untuk anakku?’. Tapi saya gagahkan juga kerana saya yang memohon kad itu.

“Sampai di JKM Sepang, sepi tiada orang lain. Macam suasana itu dicipta untuk saya selami yang anak saya istimewa, anak saya kelainan upaya, dan inilah buktinya. Bila Kad OKU dihulurkan, saya ucap terima kasih kepada pegawai JKM dan terus meluru masuk kereta.”

1 of 2