Skip to content

RELEVANSI BAKAT SENI AIMAN HAKIM RIDZA

Kongsikan artikel ini

Di sebalik pelbagai cubaan serta halangan, kedewasaan mengajarnya lalu mentafsir semula laluan yang diharungi. Bekas pemain bola amatur juga adalah peserta rancangan realiti tv Mentor kelima, Aiman Hakim Ridza menatap jelas masa depan lantas menggalas tanggungjawab demi mencapai visi serta misi haluan yang didambakannya.

Dari padang bola sepak, pemuda ini mencuba nasib menghadiri uji bakat rancangan realiti TV Mentor bagi edisi kelima. Ditayangkan menerusi saluran TV3, Aiman Hakim Ridza dibimbing oleh penyanyi merangkap pemuzik terkenal tanah air Rahim Maarof. Aiman berjaya melayakkan diri sehingga ke pusingan keempat sebelum tersingkir. Kemudian, mencuba nasib pula dalam bidang lakonan. Lantas namanya melonjak sejurus membintangi siri drama Vanila Coklat (2011) di samping Izara Aishah. Walau bagaimanapun, gandingan mantap bersama Sharifah Sakinah menerusi telemovie komedi terbitan Astro, Girlfriend Aku Dari Neraka (2017) menjadi bualan hangat satu Malaya. Drama arahan Dira Abu Zahar itu memang pecah perut dan bagi memenuhi tuntutan penonton ia disambung secara bersiri di saluran Astro Warna.

Melangkah ke usia 30 tahun, pelakon yang mesra disapa Aiman dilihat semakin matang dalam membuat keputusan. Dia mungkin sudah hadap berbagai-bagai kontroversi bersama pasangan terdahulu. Teringat kembali waktu kami bekerjasama untuk GLAM bagi ruangan personaliti. Karakternya dulu agak dingin, namun keperibadiannya hari ini berubah drastik. Dia lebih senang untuk didekati dan menurutnya kedewasaan banyak mengajar diri lalu mentafsir semula laluan yang diharungi. “Kita guna mata untuk menilai, kemudian berganjak ke telinga untuk meluaskan radius kepekaan. Langsung memikirkan sebaik mungkin dengan akal dan bukannya bertindak dengan kata hati semata,” kata Aiman. Aku terkilan. Aiman hadir ke lokasi penggambaran untuk kolaborasi GLAM Lelaki X Coach Malaysia berkumpulan. Daripada pengurus juga pembantu peribadi, kesemua mereka mesra. Secara tidak langsung, memudahkan perencanaan hari penggambaran.

RELEVANSI ANAK SENI

Persalinan lengkap Musim Bunga/Panas jenama terkemuka Amerika, Coach sudah sedia tergantung pada lewat petang hujung Februari. Aiman hadir daripada set lokasi penggambaran sebelum ke studio di Ara Damansara. Saat pelakon merangkap penyanyi ini masuk ke perkarangan studio, kami memulakan perencanaan bermula dengan tatarias serta dandanan hasil air tangan jurusolek Khir Khalid. Mungkin ramai tidak tahu, pemuda ini adalah bekas pemain bola sepak amatur Malaysia. “Baru saja melangkah ke alam 30-an Januari lalu, Aiman berasal dari Johor dan merupakan anak ketiga daripada empat adik-beradik. Tiga lelaki dan satu perempuan,” jelas Aiman mula memperkenalkan diri kepada aku. “Aiman menekuni ilmu perakaunan. Namun, sebelum melanjutkan pelajaran saya mengikuti latihan praktikal di agensi periklanan Leo Burnett. Saya berkesempatan untuk mengenali Allahyarhamah Yasmin Ahmad dan Ali,” tambahnya lagi.

Jom saksikan momen belakang tabir yang sempat dirakam krew kami.

Teks: Zuhairie Sahrom
Penyelaras Dan Penata Gaya : Johan Kassim Dibantu Oleh Arie Sampornak, Syazwani Bustamam.
Arahan Seni : Mahirah Nadzlim Dibantu Oleh Afiq Bakiri
Gambar : @chee__wei
Grooming & Rambut: @khirkhalid(menggunakan @shiseido )
Pakaian: @coach 1941 Musim Bunga/Panas 2019

Untuk bacaan lanjut dapatkan isu April 2019 yang kini sudah berada di pasaran.

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

SUMBANG WANG BERJUMLAH RM50,000 KEPADA GELANDANGAN, MK K-CLIQUE PERJELAS SALAH FAHAM

SUMBANG RM50,000 KEPADA GELANDANGAN, MK K-CLIQUE PERJELAS SALAH FAHAM

Bacaan Lanjut
GUCCI LES POMMES, HANGATKAN RASA CINTA

GUCCI LES POMMES, HANGATKAN RASA CINTA

Bacaan Lanjut
EVOLUSI GAYA PUTERA WILLIAM: DARI CELANA PENDEK KE SUT SEGAK

EVOLUSI GAYA PUTERA WILLIAM: DARI CELANA PENDEK KE SUT SEGAK

Bacaan Lanjut
burberry hero

HERO, HARUMAN DEBUT RICCARDO TISCI BERSAMA BURBERRY

Bacaan Lanjut

AROMA LILIN EROTIK PERANGSANG NAFSU LELAKI

Bacaan Lanjut
6 STAIL TERBAIK BERPASANGAN SHAWN MENDES & CAMILA CABELLO

6 STAIL TERBAIK BERPASANGAN SHAWN MENDES & CAMILA CABELLO

Bacaan Lanjut