Skip to content

3 RAHSIA DIET SELEBRITI LELAKI KOREA

Kongsikan artikel ini
1 of 3

Selebriti atau idola dari Korea Selatan memang sinonim dengan tubuh langsing dan postur yang ideal. Ini rahsia diet mereka!

Selebriti atau idola dari Korea Selatan bukan sahaja terkenal dengan lagu-lagu atau lakonan tetapi, mereka juga terkenal dengan diet yang sihat dan kunci mereka untuk mendapatkan tubuh langsing adalah diet dan aktiviti fizikal. Ada rahsia di sebalik diet artis Korea yang berjaya. Secara umumnya, diet idol Korea adalah berdasarkan pilihan jenis makanan dan senaman yang mereka lakukan. Ramai bintang K-pop, bukan sahaja artis wanita tetapi juga idola lelaki, menjalani diet yang ketat, pada masa yang sama senaman yang kerap, hanya untuk mencapai bentuk badan yang ideal.

  1. Kurangkan pengambilan gula
Rahsia

Foto: Unsplash

Selebriti dan idol Korea mengehadkan pengambilan gula, makanan dan minuman  manis. Sebenarnya, anda tidak perlu mengelak langsung daripada gula, tetapi pengambilan gula perlu dihadkan kerana sistem saraf pusat tidak akan dapat berfungsi secara optimum tanpa kehadiran gula.

Jika badan anda kekurangan gula, anda akan sukar untuk menumpukan perhatian dan mengalami keletihan yang melampau. Pastikan anda mendapat pengambilan gula asli, bukan daripada pemanis tiruan.

Rain reveals that he is in talks to appear in a new project in the U.S. | allkpop

Foto: Allkpop

Penyanyi solo Korea terkenal, Rain mengamalkan diet yang sihat seperti hanya makan ikan salmon, dada ayam, telur, kekacang dan beliau juga mengehadkan pengambilan gula selama beberapa bulan dan hasilnya sangat menakjubkan.

1 of 3

By Nur Izwani
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

RAHSIA TUBUH MANTAP CHRIS HEMSWORTH

RAHSIA TUBUH MANTAP CHRIS HEMSWORTH

Bacaan Lanjut
5 SUPERFOOD PERLU AMBIL UNTUK MILIKI PROSTAT YANG SIHAT

5 SUPERFOOD PERLU AMBIL UNTUK MILIKI PROSTAT YANG SIHAT

Bacaan Lanjut
glam fashion party 2024

20 GAYA SELEBRITI WANITA TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024 

Bacaan Lanjut
must watch April 2024

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG APRIL 2024

Bacaan Lanjut

5 LANGKAH UNTUK MERAWAT KELEMUMUR

Bacaan Lanjut
FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

Bacaan Lanjut