Skip to content

BOY DE CHANEL UNTUK LELAKI YANG MAHU TAMPIL FLAWLESS

Kongsikan artikel ini

Mula diperkenalkan pada tahun 2018, Boy de Chanel terus mendapat sambutan sehingga ke hari ini. Rangkaian solekan untuk lelaki ini merubah pandangan tipikal sesetengah lelaki tentang solekan, ia bukan lagi hal yang berkaitan jantina tapi ia semua bersangkut-paut dengan stail. Melihatkan aktor atau penyanyi Korea yang masih kelihatan maskulin walaupun wajah tampak jelas bersolek membuatkan persepsi tentang lelaki dan solekan sudah berubah hari ini. Jika di awal kemunculannya Boy de Chanel hanya dibarisi bedak asas cecair, salap bibir dan pensel kening, kali ini Chanel menambah empat lagi item untuk melengkapkan koleksi ini.

Belaian paling asas ialah Fortifying Moisturizing Gel yang memelihara kulit agar kekal lembap, dan seeloknya disapu rata pada kulit muka sebelum sapuan bedak asas atau sebarang alat solek. Boy De Chanel juga memperkenalkan penyamar noda atau concealer yang mana ia dibarisi lapan ton untuk disesuaikan dengan variasi ton kulit, namun untuk pasaran Malaysia mungkin hanya tiga warna boleh didapati yakni Light 20, Medium Light 30 dan Medium 40.

Menariknya, Chanel turut menambah celak mata dan pewarna kuku untuk himpunan ini. Celak atau pensel mata Boy de Chanel 3-in-1 Eye Pencil ada tiga warna pilihan yakni hitam, coklat dan navy. Untuk pewarna kuku (Le Vernis) pula ada dua pilihan yakni hitam dan natural. Item baru ini sudah boleh didapati di butik kecantikan Chanel.

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Eksplorasi Dua Roda

EKSPLORASI DUA RODA

Bacaan Lanjut
haruman lelaki

10 HARUMAN KLASIK DAN IKONIK BUAT LELAKI

Bacaan Lanjut

JANGAN GENERALIZE, LELAKI SEBENARNYA CEREWET DALAM MELAWA

Bacaan Lanjut

REVIU GROOMING PERTUNJUKAN MUSIM BUNGA/PANAS 2022

Bacaan Lanjut

SLICK BACK HAIR HANGAT DI FENDI

Bacaan Lanjut

GROOMING BELAKANG PENTAS DIOR SUMMER 2022 

Bacaan Lanjut