Skip to content

SUSUTKAN BERAT BADAN DENGAN EPAL DAN LEMON

Kongsikan artikel ini
Semua orang ingin sihat dan langsing bukan. Pastinya buat seorang lelaki badan yang kurus dan bertenaga menjadi idaman. Di sini ada petua mudah untuk melangsingkan badan iaitu dengan memakan epal dan juga lemon.
3
1. Makan epal atau perahan jusnya tiap-tiap hari sekurang-kurangnya satu biji sehari selama seminggu. Tujuannya untuk membuang lemak visceral (lemak yang terdapat dicelah-celah otot perut) dan untuk mengikis lapisan kanji tepung gandum dan sisa-sisa makanan yang lain dari dinding usus. (Gandum yang terdapat sekarang mengandungi bahan kimia. Bahan kimia itulah yang menyebabkan warna asalnya bertukar daripada kuning menjadi putih dan boleh menyebabkan kanser usus).
Ingat: Kalau dimakan mentah, epal boleh dimakan bersama-sama makanan lain. Tetapi kalau jus, tidak boleh disulam dengan makanan lain kecuali setelah berlalu 15-20 minit.
2. Kemudian, makan pula buah LEMON atau minum jusnya 1 biji sebelum sarapan ATAU 1 biji sebelum tidur tiap-tiap hari untuk tujuan detoksifikasi. Berbeza dari jenis-jenis limau yang lain, lemon bersifat asid sewaktu di luar tetapi bertukar menjadi alkali setelah masuk ke dalam badan. Lemon ini rasanya sangat masam. Untuk mengurangkan masamnya, boleh dibuat jus dan campurkan dengan madu atau buat air lemon dengan menggunakan gula perang.
Oleh Wan Mohd Firdaus, 21 Januari 2017

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

PELAN DIET MENYIHATKAN UNTUK LELAKI DI KALA RMO

Bacaan Lanjut

KENALI SAM ASGHARI, SKANDAL KACAK & ‘BAKAL SUAMI’ BRITNEY SPEARS

Bacaan Lanjut

TIP MUDAH DAPATKAN OTOT LENGAN IDAMAN

Bacaan Lanjut

DOVE BANTU RAKYAT MALAYSIA YANG MENGALAMI KULIT KERING UNTUK BERDAMAI DENGAN KULIT MEREKA

Bacaan Lanjut

ARY ZAKARIA, OUR NEXT HOT INSTAGRAM FITNESS GURU

Bacaan Lanjut

DETERMINASI FIT & SEGAK CARA DANIAL JOHAN

Bacaan Lanjut