Skip to content

LELAKI DOMINASI DUNIA KOSMETIK WANITA! 5 INDIVIDU INI PALING DICEMBURUI!

Kongsikan artikel ini
1 of 5

JIKA WANITA PUNYA ELEMEN VERSATIL KENAPA TIDAK LELAKI? LELAKI DOMINASI DUNIA KOSMETIK WANITA BUKANLAH ASING LAGI! MALAH, MEREKA LEBIH MEMAHAMI WANITA. FULL STOP!

Bukanlah kiasu tetapi dalam industri kecantikan wanita semakin ramai lelaki membuka tirainya disebalik jenama solekan, penjagan wajah, tubuh badan dan rambut. Sedia maklum bahawa, industri ini sentiasa melambangkan wanita sepenuhnya, tetapi masa ke semasa peranan ini telah dicabar kuat dan akhirnya industri kecantikan berkembang lebih eksklusif tiada batasan jantina.

Pada 2017, pelajar sekolah menengah  Zach Dishinger mengasaskan Formula Z Cosmetics hingga berjaya memegang gelaran CEO di usia muda. Peralihan ini memainkan peranan penting lelaki dalam industri kecantikan malah mereka lebih mengetahui lebih teliti mengenai apa kemahuan wanita dan juga lelaki! Seperti Chanel yang mula menumpukan pada garis panduan tentang seni rias lelaki terutama grooming. Kini, tiada lagi limitation dan kebanyakan bersifat genderless.

5 INDIVIDU YANG MENDOMINASI DUNIA KOSMETIK WANITA

PATRICK TA

Everyone deserves to feel confident and beautiful every day!  Jurusolek selebriti terkenal ini, sering menjadi pilihan golongan elit di Hollywood seperti Gigi Hadid, Shay Mitchell, Olivia Munn dan ramai lagi. Dia cukup dikenali dengan solekan mata tebal dan menyerlahkan kulit wajah bersinar. Kini, dia bersama empayar barangan solekan setelah hampir bergelar muflis. Seawal 18 tahun, dia sudahpun membuka salun kecantikan badan dan kuku. I told myself I would never start my own business again after failing!Tetapi dia berjaya menempuh dugaan dan kini mempunyai rangkaian kosmetik Patrick TA.

1 of 5

By Julia Azman
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

HOUSE OF DISCOVERE, MALAM EKSKLUSIF PENUH GAYA

Bacaan Lanjut
Asas Solekan

TOP 5 ASAS SOLEKAN UNTUK LELAKI PILIHAN GL

Bacaan Lanjut

JANGAN GENERALIZE, LELAKI SEBENARNYA CEREWET DALAM MELAWA

Bacaan Lanjut