Skip to content

NAK KULIT MULUS? CUBA 5 TONER TERBAIK UNTUK KULIT BERMINYAK INI

Kongsikan artikel ini

Merawat kulit berminyak adalah salah satu cabaran paling sukar yang masih dihadapi oleh lelaki. Walaupun terdapat banyak produk yang boleh menyelesaikan masalah ini, cabaran sebenar adalah untuk memastikan paras minyak pada wajah anda seimbang. Salah satu penyelesaian terbaik ialah menggunakan toner untuk kulit berminyak.

Penggunaan toner dalam rutin penjagaan kulit merupakan langkah yang bagus kerana ia merawat kulit berminyak tanpa menjadikannya terlalu kering. Dengan pelbagai jenis toner yang terdapat di pasaran, yang manakah merupakan toner terbaik untuk kulit berminyak di Malaysia?

5 TONER UNTUK KULIT BERMINYAK

Dalam siri segak rapi GLAM Lelaki, kami telah memilih 5 toner terbaik untuk kulit berminyak, memberikan pengesyoran berkualiti dan gaya hidup anda.

1. LANEIGE CREAM SKIN TONER & MOISTURIZER

toner untuk kulit berminyak

Kulit yang memerlukan sedikit kelembapan tambahan boleh lihat milky formula dari Laneige ini. Seperti namanya, produk ini mempunyai konsistensi berkrim seperti pelembap yang melembapkan apabila bersentuhan dengan kulit.

Halus, cooling dan sangat lembut ialah tiga perkataan yang kami gunakan untuk menerangkan toner, dengan menyatakan bahawa kulitnya dapat merasakan kesan pelembapan produk serta-merta.

Kulit lebih lembap selepas digunakan sehinggakan penguji di sebelahnya turut mengulas tentang bagaimana dia kelihatan bercahaya.

Selain itu, white leaf tea water yang merupakan salah satu bahan yang soothing dalam formula malah membantu mengurangkan sebarang kemerahan dan kerengsaan pada kulit. 

2. INDIE LEE COQ-10 TONER

toner untuk kulit berminyak

Toner ini selaras dengan toner generasi seterusnya yang terdiri daripada zero percent alcohol, bermakna ia lembut pada kulit dan lebih menenangkan.

Ramuan bintang dalam toner ini ialah coenzyme Q10 atau CoQ-10, yang membantu meminimumkan tanda-tanda penuaan pramatang dan membantu melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.

Ia juga dirumus dengan campuran ekstrak aloe, chamomile dan timun yang kesemuanya membantu menyegarkan dan menenangkan kulit.

Ia juga mengandungi asid hyaluronik yang membantu menggebukan dan menghidratkan kulit memberikan penampilan yang lebih muda.

3. SK-II FACIAL TREATMENT CLEAR LOTION TONER

toner untuk kulit berminyak

Apabila produk mempunyai ramuan trademarked, anda tahu ia produk terbaik. Dalam kes SK-II Facial Treatment Clear Lotion Toner, komponen superstar ialah Pitera™, signature ingredient yang mengandungi 50 mikro-nutrien.

Conditioning agents ini sebagai tambahan kepada asid alfa hidroksi (AHA), berfungsi untuk memperbaiki penampilan keseluruhan kulit anda bermula dengan tekstur kulit yang tidak sekata.

Toner itu boleh menghidratkan dan menenangkan apabila digunakan dan membantu dengan tekstur kulitnya yang kusam dan tidak sekata hampir serta-merta. GLAM Lelaki juga kagum dengan keupayaan toner untuk membersihkan liang-liang pori.

4. SULWHASOO ESSENTIAL COMFORT COMFORT BALANCING WATER

Toner pelembap yang cepat menyerap yang memberikan lonjakan penghidratan segera sambil mengimbangi kandungan minyak ke air kulit untuk kulit yang selembut sutera dan berseri.

JAUM Moisturizing Complex™ yang merangkumi mountain yam extract, hawthorn berry extract, jujube berry extract, arrowroot flower extract, mulberry leaf extract dalam air ini melegakan ketidakselesaan kulit yang disebabkan oleh kekeringan serta bertindak untuk menguatkan penghalang kelembapan kulit.

5. LANCOME TONIQUE DOUCEUR FACIAL TONER

Menenangkan dan menyejukkan, penyegar pH seimbang bebas alkohol ini menyegarkan dan menghaluskan kulit tanpa mengeringkan atau mengurangkan minyak semula jadi.

Dirumus dengan air suling yang melembutkan kulit dan formula yang sangat menyegarkan ini memberikan kulit rasa sejuk dan terhidrat. Menjadikan kulit bersih sempurna, lembut dan anjal. Kulit berasa licin, selesa sepenuhnya dan segar.

MENGAPA TONER BAGUS UNTUK KULIT BERMINYAK?

Toner bagus untuk kulit berminyak kerana ia menembusi liang-liang pori untuk memberikan pembersihan yang lebih menyeluruh dan membantu mengimbangi kulit anda.

Malah, ia juga boleh menghilangkan minyak berlebihan, menghalang pembentukan bintik-bintik hitam dan kulit mengelupas. Ini semua masalah biasa bagi mereka yang mempunyai kulit berminyak. Toner juga bertindak untuk mengimbangi tahap pH kulit kita.

Sekiranya anda baru sahaja berjinak dengan rutin penjagaan kulit, tidak salah pun untuk pertimbangkan penggunaan toner berkualiti tinggi bagi memastikan kulit kurang berminyak.

Artikel berkaitan: 5 Masalah Utama Kulit Lelaki Dan Solusinya

By Zahirah Zulkhairi
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

glam fashion party 2024

20 GAYA SELEBRITI WANITA TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024 

Bacaan Lanjut
FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

Bacaan Lanjut

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut

WARISAN BRITAIN DAN INSPIRASI UNIVERSITI KOLABORASI UNIQLO BERSAMA JW ANDERSON

Bacaan Lanjut

SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-40 G-SHOCK BERSAMA 88RISING

Bacaan Lanjut

YUNA MENCIPTA REKOD MEMBUAT PERSEMBAHAN KEPADA 4000 ORANG MALAYSIA TERBESARNYA

Bacaan Lanjut