Skip to content

FILA x Smiley®

“COOL ON COURT” FILA X SMILEY MELANCARKAN KOLEKSI INSPIRASI SUKAN TENIS

Kongsikan artikel ini

Jenama gaya hidup berinspirasikan sukan FILA melancarkan Koleksi FILA x Smiley® yang riang dan ceria untuk dipadankan suasana cerah musim ini.

Dengan pelbagai jenis barangan daripada pakaian hinggalah kasut, barisan yang banyak itu menggabungkan sinergi dua nama terbesar dalam fesyen gaya hidup.

Pelancaran FILA x Smiley® di Malaysia adalah sebahagian daripada pelancaran serantau koleksi yang merangkumi Thailand, Vietnam dan Taiwan. Kerjasama ini bergantung pada warisan FILA, yang telah diasaskan oleh saudara Fila di Itali lebih 100 tahun yang lalu.

“COOL ON COURT” FILA X SMILEY MELANCARKAN KOLEKSI BERINSPIRASI TENIS

Penggabungan seterusnya dengan Fila Fratelli menjadikan FILA sebagai jenama global yang tersedia di seluruh dunia, dan satu yang berkait rapat dengan tenis. Sehingga hari ini, FILA berbangga dengan warisannya yang berkait rapat dengan DNA reka bentuk Italinya kerana ia membuka jalan baharu dalam gaya hidup dan pakaian berprestasi agar sepadan dengan permintaan fesyen moden.

Diilhamkan oleh keyakinan dengan gaya hidup tenis, FILA x Smiley® merakam semangat belia yang membara. Pengarah FILA Asia Tenggara Jimmy Jin berkata kerjasama itu adalah mengenai meraikan pengaruh tenis. FILA adalah mengenai memberi inspirasi kepada individu untuk merangkul semangat tenis dan menyepadukannya ke dalam kehidupan seharian mereka, memupuk rasa tenaga dan gaya.

Manakala Smiley® adalah mengenai kepositifan dan sikap ceria dan sesuai dengan FILA. Dengan menggabungkan estetika berinspirasikan tenis, koleksi FILA x Smiley® menyalurkan kepositifan muda.

FILA x Smiley®

Direka bentuk untuk lelaki dan wanita, kemuncak koleksi ialah Tenis Asal OG 1985. Kasut tenis berprestasi ikonik FILA pada masa itu.

Dikembalikan kepada kegemilangan sebelumnya tetapi disesuaikan dengan peminat kasut sukan pada tahun 2023. Yang ini didatangkan dengan reka bentuk FILA klasik dengan ikon Smiley® kuning di bahagian tumit.

FILA x Smiley®

Terdapat juga sweatshirt vintage dan skirt berlipat untuk sentuhan retro. Dengan ikon Smiley® dan kemeja-T serta seluar pendek untuk berpakaian dengan sentuhan gaya.

Nicolas Loufrani, Ketua Pegawai Eksekutif Smiley® berkata “pasukan kami telah mendedikasikan diri mereka untuk menghasilkan koleksi yang sangat kreatif dan kolaboratif yang mempamerkan kekuatan kedua-dua jenama dengan indah untuk pelanggan kami”.

Sports Direct akan berlangsung di Blue Atrium Concourse di Sunway Pyramid dari 18 hingga 22 Oktober 2023, lengkap dengan gergasi FILA x Smiley® replika bola tenis. Bertemakan Full Court Fun, pengaktifan media sosial itu menggabungkan permainan dan aktiviti lain di mana pelawat berpeluang memenangi barangan premium FILA x Smiley® dan barangan USC.

Direka bentuk dengan mesra dan segar, keseluruhan persediaan menggabungkan kesejukan koleksi dengan permainan yang sangat dikaitkan dengan FILA. Terdapat juga pameran penuh koleksi FILA x Smiley® untuk pelanggan menyemak dan membeli, tempat bergambar dengan aksen tenis yang menarik serta penapis khas Instagram.

Koleksi FILA x Smiley® berharga dari RM159 hingga RM269 dan boleh didapati di di semua cawangan Sports Direct mulai 18 Oktober 2023.

Artikel berkaitan: Nike Dan Tiffany & Co.: Kolaborasi Epik

By Zahirah Zulkhairi
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SEJAK TAHUN 90-AN

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SMITH SEJAK TAHUN 90-AN

Bacaan Lanjut
glam fashion party 2024

20 GAYA SELEBRITI WANITA TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024 

Bacaan Lanjut
DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

Bacaan Lanjut

ONITSUKA TIGER RAI ULANG TAHUN KE-75 BERSAMA ASTRO BOY

Bacaan Lanjut

GLAM LELAKI MOST STYLISH 2023

Bacaan Lanjut

FIRST LOOK: KONSEP BAHARU BUTIK DIOR DI THE EXCHANGE TRX

Bacaan Lanjut