Skip to content

ESTETIKA BLACKBARRETT ACTIVE & CITY SS18 OLEH NEIL BARRETT

Kongsikan artikel ini

BLACKBARRETT, jenama fesyen unggul oleh Neil Barrett, adalah koleksi kedua dan merupakan lanjutan dengan konsep dan reka letak mengaplikasikan garis panduan dari Neil Barret sendiri. Selain membawa trademark asal Neil, sudah pasti jenama ini menawarkan item yang melengkapkan gerobok pakaian anda dengan koleksi dengan harga yang pasti berpatutan. BLACKBARRETT kini hadir meraikan musim ini dengan koleksi koleksi stail sartorial kontemporari, mensasarkan almari pakaian anda dengan koleksi moden, timeless dan versatil. Antara koleksi menarik diperkenalkan adalah dari koleksi ACTIVE dan CITY untuk SS18.

Untuk koleksi ACTIVE, koleksi ini mensasarkan peningkatan dalam bentuk, reka letak serta refleksi dalam meningkatkan ciri-ciri keselamatan. Ciri ‘hidden pockets’ adalah satu titik kecemerlangan koleksi ini terutama sekali buat pemakai yang sentiasa aktif bergerak. Koleksi ini turut mengembangkan active fits seperti menggandakan volum oversized komtemporari untuk pergerakan lebih sempurna dan selesa.

Antara ciri-ciri terbaik koleksi ini adalah-

 1. Baris simetri, yang diilhamkan oleh seni deco dan grafik garis simetri, mencipta grafik deko menggunakan warna reflektif dan pop;
 2. Camo global, mencerminkan perkembangan global yang diilhamkan oleh karya dunia untuk mencipta grafik unik;
 3. Topografi. Berkolaborasi dengan Ocho Cuervos, kolektif seni Berlin yang mengkhususkan diri dalam tatu dan ilustrasi, karya seni topografi ini terlihat pada tubuh manusia untuk menciptakan karya seni yang rumit.
 4. Gradien. BLACKBARRETT tertarik dengan konsep warna mudah tetapi sangat menarik perhatian.
 5. Jalur teknikal. BLACKBARRETT mensasarkan jalur sukan dengan garis-garis ganda minimum dan butiran jalur tunggal untuk setiap aktivitinya.

Untuk koleksi CITY pula, BLACKBARRETT kembali membangun dan mempopularkan semula kisah-kisah grafik penyamaran, tengkorak dan makhluk asing untuk musim ini. Koleksi yang diperluaskan termasuk baju kasual dengan jumlah dan butiran baru seperti hems anjal dan baju jaket windbreaker yang baru. Antara koleksi yang pasti tidak boleh dilepaskan adalah:

 1. Tahun anjing. BLACKBARRETT  mencipta mesh 3d anjing dalam meraikan meraikan tahun anjing itu.
 2. Tengkorak. Tengkorak adalah salah satu grafik ikon BLACKBARRETT. Musim ini menggabungkan tengkorak dengan grafik dan topografi global.
 3. Amukan kelawar. Memperluas ciri murmurations, BLACKBARRETT melihat ke alam semula jadi dan mencipta grafik unik menggunakan kelawar yang sedang terbang.
 4. Anak panah. Cetakan anak panah ini diilhamkan oleh pergerakan angin dalam ramalan cuaca, sambil menggunakan anak panah yang berani untuk membuat grafik yang unik.
 5. Garisan gradien. Diilhamkan oleh artis Joachim Bandau, BLACKBARRETT mencipta garisan yang bergred.
 6. Alien dan kung fu. Watak manusia dihidupkan dengan pose BLACKBARRETT menambah suntikan keseronokan kepada koleksi.
 7. Talian camo global. Sejajar dengan grafo camo global aktif, BLACKBARRETT mengambil pendekatan yang minimum untuk grafik ini untuk garis bandar.

Oleh Wan Mohd Firdaus, 13 Mac 2018

 

By Wan Firdaus
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

5 GAYA FESYEN BRIGHT VACHIRAWIT PILIHAN GLAM LELAKI

Bacaan Lanjut
DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

Bacaan Lanjut
Uniqlo miracle air

5 SEBAB ANDA PERLU MELENGKAPKAN GEROBOK WORKWEAR ANDA DENGAN UNIQLO MIRACLE AIR

Bacaan Lanjut
Sisley Malaysia

SISLEY BUKA STOR FLAGSHIP PERTAMA DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut

LIVESTREAM – SAKSIKAN PEMENTASAN VALENTINO LE CIEL MEN FALL/WINTER 2024 DI SINI

Bacaan Lanjut
Aiman Hakim Ridza

“MEN ARE MADE HOW MEN SHOULD BE.” – AIMAN HAKIM RIDZA, GLAM LELAKI JANUARI 2024

Bacaan Lanjut