Skip to content

NICK KNIGHT HASILKAN IMEJ KEMPEN FENDI MUSIM BUNGA 2021

Kongsikan artikel ini

FENDI TELAH LANCARKAN RANGKAIAN KEMPEN FESYEN MUSIM BUNGA/PANAS 2021. MEMILIH JURUGAMBAR HEBAT, NICK KNIGHT UNTUK MENGHASILKAN IMEJ DAN KONSEP UNTUK MERAIKAN KUNJUNGAN KOLEKSI MUSIM BAHARU.

Musim baharu telah tiba. Kalendar fesyen telah memasuki musim bunga 2021, dihangatkan lagi dengan pelancaran imej kempen fesyen FENDI musim bunga/panas 2021. Kehadiran musim baharu menyaksikan hasil kerja Silvia Venturini Fendi. Suatu koleksi yang menandakan era baharu FENDI, sejak kematian mendiang Karl Lagerfeld. Kempen fesyen FENDI musim bunga 2020 dihasilkan secara sederhana, bernada elegan era baharu, yang mana memilih Nick Knight sebagai jurugambar. Kemahiran Nick Knight dalam penghasilan imej fesyen tak perlu diragui lagi. Penggambaran kempen bertempat di studio Nick Knight di London.

Konsep kempen fesyen FENDI musim ini adalah amat segar. Set yang intim direka, menyaksikan dua dunia dan perspektif yang berbeza-beza. Pelbagai tafsiran boleh tercipta melalui pengamatan konsep yang dipersembahkan. Bergantung kepada pendapat masing-masing. Pandangan dari dalam ke luar, yang luar memandang ke dalam. Umpama dua dunia yang bertentangan, namun berkongsi satu paksi yang sama. Apakah konsep ini ada kemungkinan berkaitan dengan situasi semasa fesyen?

Set penggambaran turut menampilkan paparan tingkap secara digital yang menampilkan panorama indah dunia luar. Iaitu pemandangan langit atas bangunan ibu pejabat FENDI yang berlokasikan di Palazzo della Civilta Italiana.

Reka bentuk set yang segar, memainkan warna seperti biru cair dan pancaran matahari merupakan sembolik kepada inspirasi dan palet warna utama dalam himpunan FENDI musim bunga/panas 2020. Pilihan warna utama seperti putih, kuning cair dan beige, dicemerlangkan dengan warna utama lain iaitu merah dan biru cair, lalu mencipta rekaan yang menunjukkan sinergisme. Ada hubung kaitnya dengan identiti ‘streetwear’ dengan sentuhan luxe.

Bagi melengkapi keseluruhan menswear looks, tas ikonik FENDI yang hadir dalam reka bentuk baharu, dicemerlangkan lagi dengan butiran yang ada impak tersendiri. Istimewa untuk musim baharu, sebanyak 10 miej kempen telah dihasilkan, termasuk womenswear. Kesemua imej kempen akan dipaparkan di rangkaian majalah dan landasan digital utama seluruh dunia.

Artikel berkaitan: SKECHERS X CHINATOWN MARKET, CERMINAN STREETWEAR DENGAN SENTUHAN SENI

By Johan Kassim
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Gucci Cruise 2025

LIVESTREAM – SAKSIKAN PEMENTASAN GUCCI CRUISE 2025 DI SINI

Bacaan Lanjut
hackett London

HACKETT LONDON SELAMI SEMANGAT SEPANYOL BERSAMA JENSON BUTTON DAN MATTHEW GOODE

Bacaan Lanjut
Paris fashion week 2024

15 GAYA SELEBRITI LELAKI TERBAIK DI PARIS FASHION WEEK FALL 2024

Bacaan Lanjut
Milan fashion week 2024

25 GAYA MENSWEAR SELEBRITI LELAKI TERBAIK DI MILAN FASHION WEEK 2024

Bacaan Lanjut
fashion week 2024

30 GAYA SELEBRITI LELAKI TERBAIK DI FASHION WEEK MENSWEAR 2024

Bacaan Lanjut
zegna winter 2024

LIVESTREAM – SAKSIKAN PEMENTASAN ZEGNA WINTER 2024 DI SINI

Bacaan Lanjut