Skip to content

KEMPEN BURBERRY LURUH/SEJUK 2019 MENEROKA KESEIRINGAN IDENTITI

Kongsikan artikel ini

Pengarah kreatif Riccardo Tisci hadir dengan kempen yang unik buat Musim luruh/sejuk 2019 di Burberry apabila menampilkan mempamerkan budaya British dalam banyak segi dan bagaimana ia melampaui pelbagaian peribadi.

Di Burberry, teras penjenamaan adalah untuk menonjolkan identiti dan gaya hidup yang mewakili jenama itu sendiri. Yakni nafas yang melangkaui halangan dan inklusif kepada semua. Kempen ini meneroka pelbagai aspek budaya Inggeris dan bagaimana mereka wujud bersama. Danko dan Nick merayakan pentingnya ekspresi diri dan identiti melalui lensa sendiri yang tersendiri. ‘- Riccardo Tisci, Ketua Pegawai Kreatif Burberry.

Menerusi kempen terbaru hasil kerjasama dengan Danko Steiner dan Nick Knight, Tisci melancarkan pasukan burberry  menerusi gambar model yang mewakili keperibadian rumah yang berbeza-beza dalam dua set imej yang berlainan. Menampilkan muse masa kini dan ikonik seperti Gigi Hadid, Sora Choi, Irina Shayk, Freja Beha Erichsen, Junior Vasquez, Benji Arvay dan ramai lagi.

Kempen memegang dua nada yang sama dalam visual yang berbeza namun menyalakan kontras antara satu sama lain – siluet yang bergaya, dilengkapkan dengan latar belakang yang tenang yang dipenuhi dengan palet madu sebagai tona signatur Burberry oleh Danko; manakala yang lain memaparkan sinergi yang bebas dan muda oleh Nick.

Teks: Yusairi Fitri (GLAM Malaysia)

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

AIDIL MAULA, PELANTUN LAGU ‘PEDIH’ & THE BOY WHO HAVE A GREAT SENSE OF STYLE

Bacaan Lanjut
KOLABORASI TERBARU ADIDAS SUPERSTAR X BAPE

KOLABORASI TERBARU ADIDAS SUPERSTAR X BAPE

Bacaan Lanjut
5 MODEL LELAKI YANG MEWARISI BAKAT IBU BAPA MEREKA

5 MODEL LELAKI YANG MEWARISI BAKAT IBU BAPA MEREKA

Bacaan Lanjut
5 SELUAR INI ADALAH "SKINNY JEANS" BARU!

SKINNY JEANS SUDAH ADA PENGGANTI!

Bacaan Lanjut
5 "FOOLPROOF" TREND DARIPADA 2021 MENSWEAR

5 “FOOLPROOF” TREND DARIPADA 2021 MENSWEAR

Bacaan Lanjut

SIAPA KE MINGGU FESYEN F/W 2021? DARI MALUMA, BRIGHT KE DANE DEHAAN…

Bacaan Lanjut