Skip to content

KLASIK & AUTENTIK, KOLEKSI UNIQLO UNTUK MUSIM LURUH/SEJUK 2022

Kongsikan artikel ini

Untuk musim luruh/sejuk 2022, Uniqlo mempersembahkan himpunan yang menghidupkan semula helaian klasik dalam ilham nan autentik untuk gaya hidup hari ini.

Apakah yang terlintas dalam fikiran anda apabila mendengar perkataan ‘klasik’? Mungkin jaket tweed, kot trench atau baju panas cashmere yang kekal relevan sepanjang zaman. Untuk musim luruh/sejuk 2022 kali ini, Uniqlo mempersembahkan himpunan LifeWear yang menghidupkan semula helaian klasik dalam ilham nan autentik untuk gaya hidup hari ini.

Tema “Today’s Classics” diangkat oleh label gergasi dari Jepun ini sebagai persediaan untuk menghadapi musim luruh dan sejuk nanti. Koleksi ini merangkumi jaket panas yang ringan, kota kalis air dan juga helaian kait yang menggunakan teknologi Wholegarment yang terkini, juga mengekalkan rekaan sisi autentik setiap helaian klasik.

Kelestarian alam menjadi falsafah utama dalam koleksi musim ini. Denim yang klasik dalam apa juga keadaan menampilkan fabrikasi denim yang menggunakan kurang air, selain jaket yang dihasilkan daripada bahan-bahan kitar semula. Tidak dilupakan, material fleece dihasilkan daripada botol-botol platik untuk melangkah ke masa depan lebih lestari.

 

Baca lebih lanjut: SELEPAS 20 TAHUN, BEN AFFLECK SAH MENJADI SUAMI JENNIFER LOPEZ

 

Seperti musim-musim sebelum ini, Uniqlo akan mewarnai kehadiran musim luruh/sejuk tahun ini dengan beberapa koleksi kolaborasi hangat yang dinanti-nantikan oleh peminat. Barisan kolaborasi ini akan diumumkan tidak lama lagi.

Dari jaket kepada kemeja juga pakaian dalam, Uniqlo mengambil langkah yang lebih seimbang dan holistik dalam menghasilkan rangkaian pakaian untuk semua. Desain helaian klasik pada hari ini akan sentiasa relevan pada masa hadapan, kerana koleksi LifeWear ini bergaya pada hari ini dan esok.

 

Foto: Uniqlo Malaysia

Baca lebih lanjut: SELEPAS 20 TAHUN, BEN AFFLECK SAH MENJADI SUAMI JENNIFER LOPEZ

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SEJAK TAHUN 90-AN

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SMITH SEJAK TAHUN 90-AN

Bacaan Lanjut
Rizal Rasid #GLBlackWhiteSeries

“SAYA AKAN MEMILIH ERNIE ZAKRI” – RIZAL RASID #GLBLACKWHITESERIES

Bacaan Lanjut

5 GAYA FESYEN BRIGHT VACHIRAWIT PILIHAN GLAM LELAKI

Bacaan Lanjut
DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

Bacaan Lanjut
Uniqlo miracle air

5 SEBAB ANDA PERLU MELENGKAPKAN GEROBOK WORKWEAR ANDA DENGAN UNIQLO MIRACLE AIR

Bacaan Lanjut
Sisley Malaysia

SISLEY BUKA STOR FLAGSHIP PERTAMA DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut