Skip to content

UNIQLO BERKOLABORASI BERSAMA MUSEE DU LOUVRE

UNIQLO BERKOLABORASI BERSAMA MUSEE DU LOUVRE

Kongsikan artikel ini

BEG TOTE, ITEM TAMBAHAN BARU UNTUK KOLEKSI UNIQLO BERSAMA MUSEE DU LOUVRE. SATU ITEM LAGI MENGGEMILANGKAN KARYA SEJARAH. DEDIKASI KOLEKSI MUSIM LURUH 2021, BANYAK ITEM MENARIK LAIN WAJIB MILIKI. 

 

Pandemik bukanlah suatu alasan untuk berhenti berkarya. Bagi jenama kreatif seperti UNIQLO, satu lagi koleksi istimewa yang bakal dilancarkan yakni kolaborasi bersama Musée du Louvre. 

Koleksi ini meneruskan konsep yang berjaya merefleksikan karya sejarah dunia seperti Mona Lisa dan Winged Victory of Samothrace, dengan sentuhan grafik UT (kemeja T UNIQLO). Ternyata, UNIQLO tidak berhenti dan tetapi mengeksplorasi setiap idea baharu untuk merancakkan industri fesyen. Koleksi ini bakal dilancarkan mulai dari 16 September di UNIQLO RIVOLI, stor baharu yang dibuka di Paris, lokasi yang sama dengan Louvre dan akan diperkenalkan di seluruh dunia. 

 

 

UNIQLO menetapkan perjanjian kerjasama empat tahun dengan Musée du Louvre pada awal tahun ini, merancang pelbagai inisiatif dan kolaborasi yang memberi peluang buat semua di seluruh dunia mendekati seni. 

Koleksi UT pertama, yang menampilkan motif berdasarkan karya sejarah dari muzium sebagai aksen utama, telah pun dilancarkan pada Februari lepas. Dan pada bulan Mei, UNIQLO mula menyokong “Mini Discovery Tour,” sebuah program pendidikan yang dilancarkan oleh muzium pada bulan Julai 2020.

 

Koleksi lelaki yang direka oleh Peter Saville, artis grafik Inggeris berpengaruh yang mereka koleksi lelaki pertama, memfokuskan pada tiga karya: Mona Lisa, Winged Victory of Samothrace, dan Venus de Milo. Seni-seni tersebut dipaparkan pada helaian-helaian asas yang terkandung, seperti sweater, kemeja T dan turtleneck, mengkhususkan item asas gaya musim sejuk. Direka dalam siluet longgar dan fabrik nyaman, koleksi ini akan terasa sempurna dikenakan saat beraktiviti di dalam mahupun luar rumah. 

Menghangatkan lagi koleksi ini, UNIQLO turut memperkenalkan beg tote dalam empat reka bentuk untuk menyemarakkan gaya sehari-harian, sambil itu melengkapi gaya cemerlang musim luruh. 

#UNIQLO

Artikel berkaitan: LIMA PENYANYI BERGAYA MASA KINI. AND WHY WE LOVE THEIR STYLE?

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

LEE MIN-HO BERSAMA BINTANG TERKEMUKA LAIN MENGHIASI KEMPEN BOSS

Bacaan Lanjut

TERBUKTI! PRODUK INI HILANGKAN BINTIK HITAM HANYA 2 MINGGU

Bacaan Lanjut

ALL HOURS FOUNDATION PILIHAN MASKULIN

Bacaan Lanjut

SEKS LEBIH LAMA, AMALKAN MAKANAN INI

Bacaan Lanjut
BERDEPAN KEKECEWAAN SEKSUAL MUNGKIN ANDA JUGA MANGSA!

BERDEPAN KEKECEWAAN SEKSUAL? MUNGKIN ANDA JUGA MANGSA!

Bacaan Lanjut

KLASIK & AUTENTIK, KOLEKSI UNIQLO UNTUK MUSIM LURUH/SEJUK 2022

Bacaan Lanjut