Skip to content

WAJAH BAHARU ZEGNA, INJEKSI PENJENAMAAN YANG MODEN

WAJAH BAHARU ZEGNA, INJEKSI PENJENAMAAN YANG MODEN

Kongsikan artikel ini

ZEGNA PERKENALKAN LOGO BAHARU. SELARAS DENGAN PELANCARAN KOLEKSI KAPSUL CITRA AKTIVITI MENDAKI GUNUNG BERTERASKAN PRAKTIKALITI. 

Saban tahun, Zegna menjadi sinonim dengan kemewahan Itali. Legasinya dipertahankan oleh keluarga Ermenegildo, yang telah mengekalkan ketradisionalan jenama itu melalui invensi selama bertahun-tahun. Dalam penjenamaan baharu Zegna, jenama itu memperkenalkan logo berupa moden dan perspektif segar dalam reka bentuk. Zegna nyatanya memasuki era baru. 

Selaras dengan logo jenama baharu, Zegna akan memanfaatkan kepakarannya dalam inovasi fabrik untuk meningkatkan amalan mampannya dalam penghasilan koleksi. Dengan pengarah artistik, Alessandro Sartori menerajuinya, jenama itu akan meletakkan pendekatan baharu dari perspektif rekaan bersifat kontemporari. 

Logo Zegna yang baharu dilancarkan buat pertama kalinya dengan koleksi kapsul yang eksklusif, pakaian aktif yang direka berinspirasikan aktiviti mendaki gunung dan sukan musim sejuk, dengan mengekalkan karakter rekaan dan berjiwa bebas sebagai citra utama. 

Jenama Zegna sendiri berasal dari pergunungan, dan melintasi Oasi Zegna, wilayah yang mempunyai akses masuk percuma seluas 100 Km2, di Piedmont, utara Itali. Yang mana menjadi tempat ‘kelahiran’ Zegna pada tahun 1910. Turut sama, mencetus ilham buat pengasasnya yang cenderung untuk mereka koleksi bersifat lestari dan hijau. 

Melalui kerjasama bersama ramai pihak dan individu, Zegna mengembangkan konsep koleksi pakaian kasual mewah kepada pakaian aktif, dalam olahan yang baharu. Dilengkapi ilham juga logo baru. Sebagai permulaan, koleksi kapsul yang pertama ini ialah sistem modular yang merangkumi sut ski dan puffer dalam Techmerino ™, jaket parka, seluar dan alas dalam pakaian, dan topi serta topi keledar. Ski dan botol air yang melengkapi set pakaian untuk aktiviti luar lagi lasak. 

‘Luxury activewear’ mendefinisikan koleksi ini. Fabrik semula jadi dan mampan merupakan bahan pilihan, seterusnya menekankan komitmen Zegna terhadap kelestarian fesyen dari pelbagai sudut. Pengembaraan merupakan satu lagi ekspresi Zegna dalam mengukuhkan fesyen lelaki. Yang mengimbangi antara fesyen dan praktikal, dalam membentuk hala tuju fesyen di masa akan datang. 

Sentiasa menuju kecemerlangan, empat kategori produk yang berbeza juga diterokai dan direka bentuk bersama rakan kongsi luar yang berkemahiran tinggi, seperti Zegna dengan La Sportiva, Zegna dengan Zai, Zegna dengan KASK dan Zegna dengan SIGG.

 

Artikel berkaitan: H&M INNOVATION CIRCULAR DESIGN STORY, RAIKAN DUA TEMA UTAMA

By Johan Kassim
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

GLAM LELAKI Mierul Aiman

HOT BOY SUMMER! MIERUL AIMAN IS GLAM LELAKI MAY/JUNE’S COVER BOY

Bacaan Lanjut

5 MINYAK WANGI TERKINI PILIHAN LELAKI ALPHA

Bacaan Lanjut
VA VA VOOM ATHINA! ATHINA KAMARUDIN IS GLAM LELAKI MAY/JUNE'S COVERGIRL

VA VA VOOM ATHINA! ATHINA KAMARUDIN IS GLAM LELAKI MAY/JUNE’S COVERGIRL

Bacaan Lanjut
OH LA LA NIA ATASHA! NIA ATASHA IS GLAM LELAKI MAY/JUNE’S COVERGIRL

OH LA LA NIA ATASHA! NIA ATASHA IS GLAM LELAKI MAY/JUNE’S COVERGIRL

Bacaan Lanjut
MINYAK WANGI PILIHAN LELAKI PALING KONTROVERSI

MINYAK WANGI PILIHAN LELAKI PALING KONTROVERSI

Bacaan Lanjut
TIGA KOLEKSI MUSIM PANAS TERHANGAT

TIGA KOLEKSI MUSIM PANAS TERHANGAT

Bacaan Lanjut