Skip to content

rancangan raya 2024

5 RANCANGAN ANDA BOLEH ‘LAYAN’ SEPANJANG HARI RAYA INI

Kongsikan artikel ini

Netflix Malaysia membariskan seleksi rancangan tempatan dan filem buatan Malaysia yang anda boleh ‘layan’ menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun ini.

Karya-karya tempatan kini menjadi perhatian ramai sejak kebelakangan ini. Dari filem Malaysia kepada siri tempatan yang popular, rancangan-racangan ini menjadi pilihan penonton yang boleh disaksikan terus dari rumah. Netflix Malaysia membariskan seleksi rancangan tempatan dan filem buatan Malaysia yang anda boleh ‘layan’ menjelang lebaran dan sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun ini.

Berikut adalah 5 rancangan hebat yang anda boleh ‘layan’ sepanjang Hari Raya kali ini:

1. Mechamato Movie

Mechamato

Prekuel kepada siri animasi yang cukup popular, “Mechamoto Movie” mengikuti seorang budak lelaki bernama Amato yang bertemu dengan robot berkuasa, MechaBot yang terhempas ke Bumi. Amato seterusnya menjadi master baharu kepada MechaBot. Tetapi muncul masalah yang lebih besar. Mahkluk asing, Grakakus yang jahat sedang memburu MechaBot untuk memiliki kuasa yang lebih kuat.

Fakta Menarik: Selain menjadi filem animasi tempatan pertama yang ditayangkan di Jepun, siri animasi Mechamato juga menerima penghargaan sebagai animasi bukan Jepun pertama yang memenangi ‘Anime Fan Award’ di Tokyo Anime Award Festival 2023.

2. La Luna

la luna

Dirakamkan di Bandar Diraja Kuala Kangsar, Perak. Filem komedi romantik, “La Luna” mengisahkan tentang sebuah kampung yang sunyi yang menjadi hangat selepas pembukaan sebuah kedai pakaian dalam. Produksi Malaysia-Singapura ini membariskan pelakon-pelakon hebat seperti Sharifah Amani, Shaheizy Sam, Wan Hanafi Su, Namron, dan Iedil Dzuhrie Alaudin.

3. Polis Evo 3

polis evo 3

Shaheizy Sam dan Zizan Razak kembali menyarungkan watak mereka sebagai Inspektor Khai dan sani dalam siri “Polis Evo” edisi ketiga. Kali ini, mereka mendapati diri mereka tersepit di antara kes balas dendam bekas pegawai yang menuntut kematiaan isterinya.

Terlepas dua edisi filem yang pertama? Anda boleh tonton “Polis Evo” dan “Polis Evo 2” yang ditayangkan di Netflix sekarang.

4. Projek: High Council

projek high council

“Fight Club” tetapi dalam versi sekolah menengah!

“Projek: High Council” yang menjuarai carta Top 10 TV di Malaysia selepas dilancarkan di Netflix. Kini, ia terus menduduki carta Top 10 sehingga hari ini. Ia mengikuti pelajar bernama Fakhri yang mengetuai misi untuk menamatkan kes buli di sekolah menengah asrama penuh elit. Dia merancang untuk memansuhkan High Council, yang menjadi pegangan pelajar-pelajar di situ.

5. Projek: Anchor SPM

projek anchor spm

Sebelum “Projek: High Council” dilancarkan, “Projek: Anchor SPM” yang pertama sekali dilancarkan.

Diciptakan oleh Anwari Ashraf, siri remaja ini mengisahkan tentang sekumpulan pelajar yang berhadapan dengan cabaran dan dugaan, dari segi persahabatan, percintaan, dan masalah peribadi untuk menduduki peperiksaan terbesar dalam hidup mereka, SPM.

 

Kesemua filem dan siri ini boleh disaksikan sekarang melalui laman penstriman Netflix Malaysia.

 

Baca lebih lanjut: 15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG APRIL 2024

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

GL SEPT 2021: SYAFIQ KYLE

5 FILEM HEBAT LAKONAN SYAFIQ KYLE TERMASUK SHERIFF: NARKO INTEGRITI

Bacaan Lanjut
Glam Lelaki Fashion Party 2024

25 GAYA SELEBRITI LELAKI TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024  

Bacaan Lanjut

NADHIR NASAR, THE LUCKY STRIKE!

Bacaan Lanjut
must watch April 2024

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG APRIL 2024

Bacaan Lanjut
new shows march 2024

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG MAC 2024

Bacaan Lanjut
new show February 2024

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG FEBRUARI 2024

Bacaan Lanjut