Skip to content

APLIKASI STYLEHINT, PLATFORM STAIL UNIQLO GLOBAL

Kongsikan artikel ini

Uniqlo melancarkan aplikasi StyleHint yang membenarkan pengguna untuk mendapatkan helaian kegemaran dan inspirasi stail daripada peminat fesyen dari seluruh dunia.

Berita baik buat peminat fesyen! Label fesyen global dari Jepun, Uniqlo melancarkan aplikasi StyleHint buat pertama kali di Malaysia. StyleHint merupakan platform atas talian yang memberikan peluang kepada pengguna untuk mendapatkan helaian kegemaran dan inspirasi untuk bergaya dengan cara berlainan daripada peminat fesyen lain dari seluruh dunia.

Aplikasi terbaharu Uniqlo ini telah menerima sambutan yang memberangsangkan selepas dilancarkan di Jepun, Amerika Syarikat, dan beberapa negara Eropah. Malaysia juga merupakan negara ketiga di rantai Asia Tenggara selepas Thailand dan juga Filipina yang mlancarkan platform ini.

“Kami sangat teruja dengan pelancaran StyleHint di Malaysia dan berharap ia dapat memberikan pengguna di Malaysia cara yang lebih mudah dan interaktif untuk meenggayakan produk LifeWear kami. Melalui aplikasi ini, kami dapat berkongsi variasi item yang boleh digayakan dan dipakai untuk setiap acara,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Uniqlo Singapura dan Malaysia, Yamada Yuki.

Fungsi utama StyleHint adalah sebagai enjin carian kepada ahli. Ia membenarkan pengguna untuk memuat turun foto item kegemaran dan dipadankan dengan stail Uniqlo serupa yang boleh dibeli terus menggunakan aplikasi tersebut.

Ia juga memberikan peluang kepada peminat Uniqlo LifeWear untuk berkongsi stail dan mendapatkan padanan gaya yang dikongsikan oleh peminat fesyen lain dari komuniti digital global.

Platform StyleHint sudah boleh dimuat turun di Malaysia melalui aplikasi iOS dan Android bermula 4 Julai 2022. Pengguna akan menerima potongan RM15.00 untuk pembelian seterusnya apabila memuat turun aplikasi ini.

 

Foto: Uniqlo Malaysia

Baca lebih lanjut: 5 TIP MUDAH PENJAGAAN ZAKAR UNTUK KEKAL SIHAT DAN KUAT!

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Rizal Rasid #GLBlackWhiteSeries

“SAYA AKAN MEMILIH ERNIE ZAKRI” – RIZAL RASID #GLBLACKWHITESERIES

Bacaan Lanjut

5 GAYA FESYEN BRIGHT VACHIRAWIT PILIHAN GLAM LELAKI

Bacaan Lanjut
DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

Bacaan Lanjut
Uniqlo miracle air

5 SEBAB ANDA PERLU MELENGKAPKAN GEROBOK WORKWEAR ANDA DENGAN UNIQLO MIRACLE AIR

Bacaan Lanjut
Sisley Malaysia

SISLEY BUKA STOR FLAGSHIP PERTAMA DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut
Uniqlo trx

APA YANG MENARIK DI STOR UNIQLO TERBESAR MALAYSIA DI THE EXCHANGE TRX?

Bacaan Lanjut