Skip to content

APLIKASI STYLEHINT, PLATFORM STAIL UNIQLO GLOBAL

Kongsikan artikel ini

Uniqlo melancarkan aplikasi StyleHint yang membenarkan pengguna untuk mendapatkan helaian kegemaran dan inspirasi stail daripada peminat fesyen dari seluruh dunia.

Berita baik buat peminat fesyen! Label fesyen global dari Jepun, Uniqlo melancarkan aplikasi StyleHint buat pertama kali di Malaysia. StyleHint merupakan platform atas talian yang memberikan peluang kepada pengguna untuk mendapatkan helaian kegemaran dan inspirasi untuk bergaya dengan cara berlainan daripada peminat fesyen lain dari seluruh dunia.

Aplikasi terbaharu Uniqlo ini telah menerima sambutan yang memberangsangkan selepas dilancarkan di Jepun, Amerika Syarikat, dan beberapa negara Eropah. Malaysia juga merupakan negara ketiga di rantai Asia Tenggara selepas Thailand dan juga Filipina yang mlancarkan platform ini.

“Kami sangat teruja dengan pelancaran StyleHint di Malaysia dan berharap ia dapat memberikan pengguna di Malaysia cara yang lebih mudah dan interaktif untuk meenggayakan produk LifeWear kami. Melalui aplikasi ini, kami dapat berkongsi variasi item yang boleh digayakan dan dipakai untuk setiap acara,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Uniqlo Singapura dan Malaysia, Yamada Yuki.

Fungsi utama StyleHint adalah sebagai enjin carian kepada ahli. Ia membenarkan pengguna untuk memuat turun foto item kegemaran dan dipadankan dengan stail Uniqlo serupa yang boleh dibeli terus menggunakan aplikasi tersebut.

Ia juga memberikan peluang kepada peminat Uniqlo LifeWear untuk berkongsi stail dan mendapatkan padanan gaya yang dikongsikan oleh peminat fesyen lain dari komuniti digital global.

Platform StyleHint sudah boleh dimuat turun di Malaysia melalui aplikasi iOS dan Android bermula 4 Julai 2022. Pengguna akan menerima potongan RM15.00 untuk pembelian seterusnya apabila memuat turun aplikasi ini.

 

Foto: Uniqlo Malaysia

Baca lebih lanjut: 5 TIP MUDAH PENJAGAAN ZAKAR UNTUK KEKAL SIHAT DAN KUAT!

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

RALPH LAUREN HADIRKAN POLO ORIGINALS

Bacaan Lanjut
LOUIS VUITTON VIRGIL ABLOH' KHAS BUAT MENDIANG PEREKA

‘LOUIS VUITTON: VIRGIL ABLOH’ KHAS BUAT PEREKA

Bacaan Lanjut
10 FESYEN PALING MENYERLAH DI FESTIVAL FILEM VENICE KE-79

10 FESYEN PALING MENYERLAH DI FESTIVAL FILEM VENICE KE-79

Bacaan Lanjut
CAHAYA MATA SELEBRITI PALING BERGAYA DI DUNIA, SIAPA DI TANGGA TERATAS?

CAHAYA MATA SELEBRITI PALING BERGAYA DI DUNIA, SIAPA DI TANGGA TERATAS?

Bacaan Lanjut

#GL15TAHUN FASHION’S FUTURE CHAMELEON, NAZREEM MUSA

Bacaan Lanjut
YSL TAMPILKAN SARTORIAL WINTER UNTUK KOLEKSI MUSIM LURUH TAHUN INI

YSL TAMPILKAN “SARTORIAL WINTER” UNTUK KOLEKSI MUSIM LURUH 2022

Bacaan Lanjut