Skip to content

BUFET RAMADAN ‘MUHIBBAH MALAYSIA’ DI PAVILION HOTEL KUALA LUMPUR

Kongsikan artikel ini

Bermula pada 7 April hingga 1 Mei 2022, Pavilion Hotel Kuala Lumpur menyatukan semangat keharmonian dengan menu bufet berbuka puasa “Muhibbah Malaysia” bersempena dengan bulan Ramadan tahun ini.

Bersempena dengan kehadiran bulan Ramadan tahun ini, Pavilion Hotel Kuala Lumpur oleh Banyan Tree mahu menyatukan pengalaman kulinari serta layanan baik yang terkenal di bawah satu bumbung. Bermula 7 April sehingga 1 Mei 2022, pengunjung boleh menikmati menu bufet “Muhibbah Malaysia” untuk berbuka puasa bersama keluarga dan sahabat.

Chef de Cuisine, Ismadin Mohd Isa

Diinspirasikan daripada kebudayaan dan gaya hidup dari seluruh Malaysia, bufet istimewa bersempena Ramadan kali ini akan disediakan oleh barisan cef yang diketuai oleh Chef de Cuisine, Ismadin Mohd Isa. Pengunjung dapat berbuka puasa sambil diserikan iringan muzik secara langsung di Centre Court di restoran The Courtyard.

Tanpa perlu merentas sempadan negeri, pengunjung akan dapat menikmati kepelbagaian cita rasa dari setiap negeri di Malaysia. Seleksi kulinari tempatan ini disajikan segar pada stesen-stesen berbeza untuk memebrikan pengalaman bufet yang variasi. Bermula di utara Semenanjung Malaysia, negeri Perlis akan menyajikan Kari Kambing Mangga Muda. Negeri Kedah akan menampilkan Ayam Panggang Madu Berbijan, manakala Perak pula hidangan Daging Rendang Tok.

Nasi Briyani Kambing Panggang

Menu Kari Kepala Ikan pula menjadi pilihan dari Pulau Pinang. Negeri Melaka pula terkenal dengan Gulai Udang Harimau Batang Keladi, serta Ikan Patin Masak Tempoyak yang menjadi sajian utama negeri Pahang. Kelantang pula akan menampilkan Gulai Ikan Tonggol. Tidak sempurna menu berbuka puasa tanpa Bubur Lambok yang mejadi pilihan di Kuala Lumpur.

Tahun ini, The Courtyard turut sama akan membariskan pilihan sos signature daripada negeri-negeri berbeza dari seluruh Malaysia. Antaranya Sambal Belcan Mangga Muda dari Selangor, Cencalok yang terkenal dari Melaka, serta Sambal Tempoyak Daun Kesom dari Negeri Sembilan. Selain itu, terdapat juga Sambal Ikan Bilis Tumbuk Cili Padi dari Kedah dan sudah tentu Budu dari Kelantan.

Daging Rendang Tok

Jangan lupa untuk menyempurnakan kunjungan berbuka puasa anda dengan variasi pencuci mulut yang cukup menyelerakan. Terdapat puluhan pilihan untuk akan cuba, selain pilihan buah-buahan segar yang boleh dinikmati nanti.

Menu bufet “Semangat Muhibbah” ini bermula pada 7 April sehingga 1 Mei 2022 pada jam 6:30 PM setiap hari. Pengunjung dewasa akan dikenakan bayaran RM188 NETT seorang manakala RM94 NETT pula untuk setiap kanak-kanak dan warga emas.

Jika anda lebih selesa untuk berbuka di rumah, Pavilion Hotel Kuala Lumpur turut menyediakan set Muhibbah Feast Home Delivery yang akan menampilkan hidangan autentik seperti Kerabu Mangga Muda Sotong, Daging Masak Hitam, Mandi Rice with Middle Eastern Marinated Lamb Leg atau Cajun flavoured Chicken with Mushroom Sauce. Setiap set berharga RM220 NETT untuk hidangan 4 orang.

Foto: Pavilion Hotel Kuala Lumpur oleh Banyan Tree

Baca lebih lanjut: FIVE GUYS KINI DI PAVILION KUALA LUMPUR

By Muzammin Muzlan
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Coach Malaysia

COACH LANCAR INSTALASI IMERSIF RAMADAN DI PAVILION KL

Bacaan Lanjut
percutian new Zealand

10 DESTINASI PERCUTIAN MESRA-MUSLIM DAN HALAL DI NEW ZEALAND

Bacaan Lanjut
sahur

5 MAKANAN ANDA PERLU ELAK KETIKA SAHUR SEPANJANG RAMADAN

Bacaan Lanjut

AURUM THEATRE LANCAR PENGALAMAN HIBURAN ULTRA-MEWAH TERBESAR DI THE EXCHANGE TRX

Bacaan Lanjut

5 RESTORAN DI KUALA LUMPUR UNTUK MAKAN MALAM ROMANTIK

Bacaan Lanjut
Sisley Malaysia

SISLEY BUKA STOR FLAGSHIP PERTAMA DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut