Rutin menonton wayang sudah menjadi aktiviti kebiasaan buat warga kota, dalam menghabiskan masa bersama-sama yang tersayang. Namun sampai ada masanya anda sudah jemu dengan persekitaran yang sama. Jangan risau kerana GSV baru-baru ini menawarkan pengalaman serba baru dalam setiap tontonan anda menerusi ScreenX, satu pengalaman dan kepuasan menonton wayang yang berbeza dan unik.

Pawagam ScreenX yang pertama kali berlokasi di One Utama, pawagam ScreenX menawarkan teknologi teater pelbagai guna yang pertama di dunia yang membolehkan pengalaman menonton filem dengan saiz panorama 270 darjah.

Malah, penonton akan merasai seperti dalam filem tersebut kerana dikelilingi dengan skrin dengan bantuan lima projektor di sekeliling panggung untuk memberikan pengalaman menonton yang lebih menyeluruh. Hebat bukan!

Untuk perancangan di masa hadapan, GSC mengatakan ScreenX akan dibuka di dua cawangan lagi (tidak dinyatakan lokasi) pada tahun 2020 nanti. Tempah tiket anda sekarang di https://www.gsc.com.my. atau ikuti Facebook, Twitter, dan Instagram serta FB rasmi ScreenX.