Skip to content

HOSPITALITI HUJUNG MINGGU DI The Ruma Hotel & Residences KL

Kongsikan artikel ini

Sejak kebelakangan ini, tempahan bilik untuk hujung minggu di beberapa hotel terkemuka sekitar ibu kota Kuala Lumpur, meningkat baik. Senario ‘staycation’ yang semakin popular disaksikan sebagai perkembangan positif dengan segmen hotel mewah menjadi pilihan. The Ruma Hotel & Residences tak terkecuali. Malah, dijadikan pilihan utama lokasi penginapan sejak ia dibuka pada 2018.

Terletak strategik di pusat bandar Kuala Lumpur, hanya selangkah dari destinasi ikonik dan kawasan tarikan pelancong, seperti Menara Berkembar Petronas, kompleks Pavilion Kuala Lumpur, Jalan Bukit Bintang, Suria KLCC, peratusan tetamu tempatan dan pelancong dilaporkan sangat menggalakkan berkunjung ke The Ruma Hotel & Residence untuk dijadikan opsyen tempat menginap.

Penginapan ‘corner studio’ di The Ruma Hotel & Residences KL

Pun begitu, kesesakkan kota tidak akan menjejaskan ‘mood’ dan keselesaan penginap, kerana binaan premium hotel pastinya mengalihkan fokus mereka. Dan fasiliti yang disediakan menawarkan penginapan dengan gaya seperti di rumah, bagi memberi keselesaan optimum kepada tetamu yang juga simbolik kepada jenama The Ruma. Tetamu ditawarkan pelbagai kemudahan rekreasi antaranya gimnasium beroperasi 24 jam, kolam renang infinity, bar, tempat makan premium, spa, ‘barbershop’ khusus lelaki, selain dapat menikmati variasi sarapan dalam suasana berbeza.

Jenama hotel ini memberi fokus kepada kreativiti seni yang tinggi melalui kewujudan bilik hotel yang direka berilhamkan seni warisan Malaysia dengan sematan aspek kolonial. Terlihat jelas pada pemilihan perabot dan suasana bilik. Ia secara tak langsung membolehkan penginap terutamanya golongan pelancong asing untuk mempelajari dan menerokai budaya dan seni Malaysia yang menjunjung keragaman.

1 of 4

Oasis rehat yang selesa nan mempersona di The Ruma Hotel & Residences

1 of 4

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

PRODUK TERBARU APPLE SPRING LOADED EVENT

Bacaan Lanjut

PENCIPTAAN TERPINTAR: DYSON LIGHTCYCLE MORPH

Bacaan Lanjut
RIMOWA TAMPIL KLASIK DENGAN WARNA HITAM MATTE

RIMOWA TAMPIL KLASIK DENGAN WARNA HITAM MATTE

Bacaan Lanjut
TIPS KEKAL CERGAS SEMASA RAMADHAN

TIP KEKAL CERGAS SEPANJANG RAMADHAN

Bacaan Lanjut
Toxic Masculinity Dalam Kesihatan Mental Dan Fizikal

Toxic Masculinity Dalam Kesihatan Mental Dan Fizikal

Bacaan Lanjut
Slow Seks - Menjadikan Hubungan Seks Lebih Intim

Slow Seks: Adegan Seks Lebih Intim

Bacaan Lanjut