Skip to content

HOSPITALITI HUJUNG MINGGU DI The Ruma Hotel & Residences KL

Kongsikan artikel ini

Sejak kebelakangan ini, tempahan bilik untuk hujung minggu di beberapa hotel terkemuka sekitar ibu kota Kuala Lumpur, meningkat baik. Senario ‘staycation’ yang semakin popular disaksikan sebagai perkembangan positif dengan segmen hotel mewah menjadi pilihan. The Ruma Hotel & Residences tak terkecuali. Malah, dijadikan pilihan utama lokasi penginapan sejak ia dibuka pada 2018.

Terletak strategik di pusat bandar Kuala Lumpur, hanya selangkah dari destinasi ikonik dan kawasan tarikan pelancong, seperti Menara Berkembar Petronas, kompleks Pavilion Kuala Lumpur, Jalan Bukit Bintang, Suria KLCC, peratusan tetamu tempatan dan pelancong dilaporkan sangat menggalakkan berkunjung ke The Ruma Hotel & Residence untuk dijadikan opsyen tempat menginap.

Penginapan 'corner studio' di The Ruma Hotel & Residences KL

Pun begitu, kesesakkan kota tidak akan menjejaskan ‘mood’ dan keselesaan penginap, kerana binaan premium hotel pastinya mengalihkan fokus mereka. Dan fasiliti yang disediakan menawarkan penginapan dengan gaya seperti di rumah, bagi memberi keselesaan optimum kepada tetamu yang juga simbolik kepada jenama The Ruma. Tetamu ditawarkan pelbagai kemudahan rekreasi antaranya gimnasium beroperasi 24 jam, kolam renang infinity, bar, tempat makan premium, spa, ‘barbershop’ khusus lelaki, selain dapat menikmati variasi sarapan dalam suasana berbeza.

Jenama hotel ini memberi fokus kepada kreativiti seni yang tinggi melalui kewujudan bilik hotel yang direka berilhamkan seni warisan Malaysia dengan sematan aspek kolonial. Terlihat jelas pada pemilihan perabot dan suasana bilik. Ia secara tak langsung membolehkan penginap terutamanya golongan pelancong asing untuk mempelajari dan menerokai budaya dan seni Malaysia yang menjunjung keragaman.

2 of 4

Bilik mandi serba moden berlatar belakangkan panorama kota Kuala Lumpur

2 of 4

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

FORMULA ANTIBAKTERIA PILIHAN MANDIAN MASA KINI

Bacaan Lanjut

LEE MIN-HO BERSAMA BINTANG TERKEMUKA LAIN MENGHIASI KEMPEN BOSS

Bacaan Lanjut

MOONLIT FEVER DI W KUALA LUMPUR

Bacaan Lanjut

CARHARTT WIP X SUICOKE, SANDAL KLASIK SILUET SEGAR

Bacaan Lanjut

SEPATU STYLISH UNTUK BEPERGIAN. FERRAGAMO NOMADIC PILIHAN TEPAT.

Bacaan Lanjut

DIOR HADIRKAN KOLEKSI KAPSUL CD 1947

Bacaan Lanjut