Skip to content

JELLY, TELEFON PINTAR ANDROID TERKECIL DI DUNIA

Kongsikan artikel ini

Memilih untuk lari dari kebiasaan, syarikat Jelly bertindak melawan dengan mengeluarkan telefon pintar android terkecil dengan skrin hanya selebar 2.54 inci, malah lebih kecil dari iPhone versi pertama. Walaupun peranti berskrin besar semakin digilai majoriti pengguna, namun syarikat pembuat telefon, Unihertz yang berpangkalan di Shanghai dengan pengalaman 10 tahun dalam industri tampil dengan telefon bersaiz kecil diberinama Jelly.

Unihertz Jelly hadir dengan penyediaan RAM 1 GB dan 8 GB ruang storan. Jelly juga menggunakan kamera belakang 8-megapixel dan kamera hadapan 2-megapixel. Smartphone ini mungkin menjadi pilihan segelintir pengguna yang mahukan telefon yang kecil serta dikuasakan dengan OS Android. Yang menariknya, adalah kapasiti baterinya yang bersaiz 950 mAh. Sangat kecil berbanding smartphone keluaran jenama lain dan dikatakan mampu bertahan sehingga tiga hari.

Kedua-dua model Jelly (Jelly & Jelly Pro) boleh dimasukkan ke dalam poket seluar dengan cukup selesa. Walaupun kecil ia masih menyokong rangkaian 4G dan kebanyakan aplikasi Android di pasaran. Hebat bukan! Di bawah adalah spesifikasi kedua-dua model.

Oleh Wan Mohd Firdaus, 5 Mei 2017

By Wan Firdaus
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON MENUTUP TIRAI 2023 DENGAN PENUH MERIAH

Bacaan Lanjut

STREET PIZZA MILIK GORDON RAMSAY KINI DIBUKA DI SUNWAY PYRAMID

Bacaan Lanjut
Ruark

SISTEM MUZIK REVOLUSIONER SIRI 100 RUARK MENGHUBUNGKAN ANDA DENGAN MUZIK

Bacaan Lanjut
10 SELEBRITI WANITA YANG MELAMAR PASANGAN HIDUP MEREKA

10 SELEBRITI WANITA YANG MELAMAR PASANGAN HIDUP MEREKA

Bacaan Lanjut

BACHA COFFEE MEMBUKA DESTINASI SUMBANGANNYA DI SURIA KLCC

Bacaan Lanjut
senaman sakit pinggang

5 SENAMAN TERBAIK UNTUK KURANGKAN SAKIT PINGGANG

Bacaan Lanjut