Selain terkenal dengan penjenamaan kasut sukan khas untuk atlet, Adidas tidak ketinggalan menghasilkan kasut-yang lebih kasual di mana lelaki khususnya boleh menyarungnya ke pejabat. Introducing Acapulco Slip-On yang terkini dari Adidas. Dengan konsep reka bentuk yang lebih santai namun masih mengekalkan ciri eksklusif dan identiti, kasut terbaru dari Adidas ini bakal cipta satu fenomena.

adidas-acapulco-slip-on-02-1200x800-640x427

Khabarnya, model Acapulco Slip-On ini diambil melalui inspirasi dari model tahun 1988 dengan nama yang sama. Rekaannya dikemaskan lagi untuk model terbaru ini dan ia menggunakan kulit berkualiti tinggi, strap di bahagian tengah kasut dan logo Adidas ‘bunga’ menghiasi sisi tengah kasut ini.

pennydas-3

pennydas-5

Selain itu, Acapulco Slip-On ini juga adalah model untuk skateboarding yang memang diketahui kasut untuk sukan itu pastinya menawarkan keselasaan dan ringan untuk dipakai. Khabarnya, kasut ini akan akan berada di pasaran antarabangsa bulan Mac ini pada harga USD80 (lebih kurang RM360) dan masih belum diketahui jika ia boleh didapati di Malaysia atau tidak. Sama-sama kita tunggu dan lihat!

Oleh Wan Mohd Firdaus, 17 Februari 2017