Skip to content

PERCUTIAN LUAR BIASA, DUBAI CIPTA BULAN UNTUK DIDIAMI

PERCUTIAN LUAR BIASA, INI 4 DESTINASI PERLU ANDA KUNJUNGI

Kongsikan artikel ini
1 of 4

KENALI DESTINASI PERCUTIAN LUAR BIASA DI SELURUH DUNIA YANG INDAH DAN MENENANGKAN, DUBAI ANTARA DESTINASI YANG MENJADI PERHATIAN APABILA BERJAYA MENCIPTA HOTEL MEWAH MENYERUPAI BULAN.

Semakin hari, Dubai tersenarai sebagai destinasi percutian luar biasa kerana semakin kehadapan, maju, serba mewah dan kini bandar itu dijangka cipta bulannya sendiri sebagai rekaan khas sebuah hotel ultra-mewah bertemakan rupa angkasa. Projek ini menelan belanja berjumlah USD 5 bilion (lebih RM 22.5 bilion).

Tempat peranginan yang berbentuk bulan besar itu direka oleh syarikat Kanada Moon World Resorts Inc, dan mempunyai ketinggian 735 kaki. Ia akan dibina dalam tempoh 48 bulan.

Berikut adalah semua yang anda perlu tahu tentang hotel bulan yang unik dan mewah di Dubai:

Resort ini bertujuan menambah gaya mewah dan tarikan pelancong yang sedia ada di bandar ini, termasuk Dubai Mall dan Atlantis Palm Jumeirah. Resort baharu ini dijangka membawa masuk kira-kira 2.5 juta pengunjung setiap tahun.

Hotel bertema terbaharu di blok itu, Moon di Dubai, dijangka memberi rangsangan lagi kepada ekonomi bandar, dalam sektor hospitaliti, hiburan, tarikan, pendidikan, teknologi, alam sekitar dan pelancongan angkasa lepas menurut Michael R. Henderson, Pengasas Bersama , Moon World Resorts Inc.

Hartanah seluas 10 ekar itu bakal menampilkan pusat kesihatan, kelab malam, kediaman (300 sky villa peribadi) dan bilik hotel. Tempat itu juga akan dilitupi oleh ‘permukaan bulan’, dan akan termasuk koloni bulan juga. Ini akan membolehkan tempat penerokaan bagi mereka yang mencari akses berpatutan kepada pelancongan angkasa lepas. Pemilik sky villa juga akan menjadi ahli kelab persendirian eksklusif di resort itu, tambah laporan itu.

Buat masa ini, syarikat itu sedang mendapatkan lesen dan merancang jerayawara untuk mempromosikan Moon kepada bakal pelanggan. “Pada masa ini, MWR sedang merancang siri jelajah global 2023 yang mempamerkan Moon kepada bakal pemegang lesen serantau. Satu pertunjukan sedemikian akan berlangsung di rantau MENA, Dubai, UAE, dengan pilihan lain termasuk KSA, Qatar, Bahrain dan Kuwait,” kata Henderson. Selepas lesen serantau MENA diperoleh dan lokasi tepat dimuktamadkan, hartanah itu akan memasuki program pra-pembangunan selama setahun, diikuti dengan program pembinaan selama empat tahun, tambahnya.

Moon Dubai dicadangkan beroperasi di bawah pensijilan LEED emas, piawaian terbina 5 bintang dan piawaian operasi resort 5 berlian, laporan itu menyatakan, sambil menambah bahawa MWR dijangka melesenkan empat pusat peranginan destinasi Moon di seluruh dunia — masing-masing satu dalam Amerika Utara, Eropah, MENA dan Asia.

1 of 4

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

7 PENGINAPAN AIRBNB MENAKJUBKAN UNTUK MERAIKAN MUSIM LEBARAN

Bacaan Lanjut

PANDUAN DESTINASI KEMBARA 2022 BERDASARKAN ZODIAK CINA ANDA

Bacaan Lanjut
TB SUMMER MONOGRAM, SEMARAK GAYA MUSIM PANAS

BURBERRY TB SUMMER MONOGRAM, SEMARAK GAYA MUSIM PANAS

Bacaan Lanjut
RIMOWA TAMPIL KLASIK DENGAN WARNA HITAM MATTE

RIMOWA TAMPIL KLASIK DENGAN WARNA HITAM MATTE

Bacaan Lanjut
PAKEJ STAYCATION MEWAH BUAT TAHUN BARU ANDA

PAKEJ STAYCATION MEWAH MERAI TAHUN BARU ANDA

Bacaan Lanjut
Idea Bingkisan Ideal Tod's

IDEA BINGKISAN IDEAL TOD’S

Bacaan Lanjut