Siapa menyangka, Putera William dianggap tidak ubah seperti selebriti kelas atasan selepas beliau dicalonkan untuk anugerah yang dia tidak pernah disangkakan. Selain dari sibuk dengan urusan pentadbiran negara serta persiapan berpindah ke London, Putera William telah menerima pencalonan untuk menerima Anugerah LGBT untuk kategori “Straight Ally”. Wah hebat!

prince-william-s-last-name_a673e3a69e76a682

Pengasasas Anugerah NatWest Brisith LGBT 2017 Sarah Garrett turut menerangkan bahawa anugerah ini bakal membariskan mereka yang telah memberikan inspirasi dan mengunakan landasan mereka untuk membantu dan menyokong hak-hak LGBT di setiap pelusuk dunia. Ternyata anugerah ini menjadikan Putera William antara kerabat diraja yang disenangi oleh semua pihak dan golongan masyarakat.

Selain daripada menjadi kerabat diraja pertama untuk menghiasi muka hadapan sebuah majalah LGBTQIA+ Attitude,  khabarnya sesemua calon yang layak mendapat tempat dalam senarai pendek tetapi buat masa ini giliran khalayak umum pula untuk memilih pemenang mereka sebelum upacara ini berlangsung di London pada 12 May nanti.

6292-Prince-William3-p

gty_prince_william_kb_150528_12x5_1600

Selain Putera William, nama-nama besar lain yang turut tercalon untuk kategori ini adalah penyanyi Ariana Grande, Macklemore, Emma Watson, Anne Hathaway, Patrick Stewart, James Corden, Thierry Henry serta JK Rowling. Oleh itu, sama-sama kita nantikan siapakah yang bakal disenaraipendek dan pemenangnya.

Oleh Wan Mohd Firdaus, 23 Februari 2017.