Skip to content

STREET PIZZA MILIK GORDON RAMSAY KINI DIBUKA DI SUNWAY PYRAMID

Kongsikan artikel ini

Bagi peminat chef selebriti terkenal Gordon Ramsay, anda kini boleh menikmati makanan lazat di restoran terbarunya Street Pizza di Sunway Pyramid.

Street Pizza dibuka di London pada 2018, merupakan destinasi untuk piza sourdough, dengan tema yang lebih kasual, menyeronokkan dan penuh dengan aktiviti meriah. Ia diilhamkan oleh restoran Gordon Ramsay, jenama ini menjanjikan piza tanpa sebarang peraturan.

Mereka menggunakan hanya bahan-bahan terbaik untuk membuat piza yang lazat, termasuk topping Margherita klasik, Corn & Chorizo inovatif serta hadir juga hidangan lain seperti hot wings, kentang goreng serta minuman lazat.

Bagi peminat chef selebriti terkenal Gordon Ramsay, anda kini boleh menikmati makanan lazat di restoran terbarunya Street Piza di Sunway Pyramid.

STREET PIZZA KINI DI SUNWAY PYRAMID

Membuka pintunya pada 8 September 2023 lalu, restoran dinamik ini mendapat kedudukan utama di pusat beli-belah Sunway Pyramid, bersambung terus ke Hotel Sunway Resort yang baru diubah suai melalui laluan pejalan kaki berhawa dingin.

“Saya gembira untuk memperkenalkan satu lagi konsep dining cutting-edge kepada Sunway City Kuala Lumpur, sebagai sebahagian daripada misi kami untuk menjadi destinasi pilihan untuk penggemar makanan, rakan dan keluarga yang mencari keseronokan. Street Pizza sesuai untuk resort kami; ia menggabungkan makanan yang hebat dengan suasana ceria, yang saya tahu pelanggan kami akan menyukainya. Pembukaan terbaru ini mewakili satu lagi peringkat penting dalam evolusi Sunway City, sambil kami mengesahkan tempat kami sebagai pusat peranginan bersepadu terkemuka di Asia Tenggara,” kata Alex Castaldi, Pengurus Besar Kanan Sunway City Kuala Lumpur Hotels.

Street Pizza telah pun memperkenalkan mantra rule-breaking kepada penggemar pizza di UK (Battersea, Southwark, City of London di St Paul’s, Liverpool dan Edinburgh) dan di peringkat antarabangsa di Dubai, Seoul dan Doha, dengan Washington DC (AS) akhir tahun ini.

Debut di Malaysia ini membentuk sebahagian daripada visi jenama untuk mempunyai dunia dengan Street Pizza di setiap sudut dunia.

Pelancaran Street Pizza pertama di Asia Tenggara mendapat sambutan hangat selepas Gordon Ramsay Bar & Grill pertama di Malaysia, yang dibuka di Sunway Resort Hotel pada tahun 2022.

Para tetamu di Sunway City Kuala Lumpur kini mempunyai pelbagai pengalaman bersantap yang luar biasa dan eklektik daripada beberapa daripada jenama terkemuka dunia.

Untuk maklumat lanjut, layari www.sunwayhotels.com/sunway-resort, atau ikuti laman sosial Sunway Resort Kuala Lumpur di Facebook and Instagram.

Artikel berkaitan: BACHA COFFEE MEMBUKA DESTINASI SUMBANGANNYA DI SURIA KLCC

By Anis Hanini
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

glam fashion party 2024

20 GAYA SELEBRITI WANITA TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024 

Bacaan Lanjut

7 LOKASI BERBUKA PUASA TERBAIK RAMADAN INI

Bacaan Lanjut

5 RESTORAN DI KUALA LUMPUR UNTUK MAKAN MALAM ROMANTIK

Bacaan Lanjut

LEXIS HIBISCUS PORT DICKSON MENUTUP TIRAI 2023 DENGAN PENUH MERIAH

Bacaan Lanjut
FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

FRED JEWELRY PILIHAN LELAKI MASKULIN

Bacaan Lanjut

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut