Skip to content

10 JAM TANGAN MEWAH & TERBAIK SETAKAT INI

Kongsikan artikel ini

Jam tangan mewah bukan sekadar instrumen penentu masa, ia adalah simbol status, ketukangan dan gaya peribadi yang ikonik.

Menggabungkan reka bentuk yang rumit, dan kejuruteraan yang tepat, jam tangan ini mewakili kemuncak kesenian horologi. Sama ada dipakai sebagai aksesori berfungsi, jam tangan lelaki mewah memegang tempat istimewa dalam dunia fesyen dan kemewahan.

Dalam era yang mana teknologi telah menjadikan ketepatan masa boleh diakses melalui pelbagai peranti, jam tangan mewah menawarkan sambungan ketara kepada tradisi dan warisan. Setiap jam tangan adalah bukti legasi pembuatan jam, mencerminkan kepakaran dan dedikasi generasi artisan dan pembuat jam tangan yang mahir.

10 JAM TANGAN MEWAH TERBAIK SETAKAT INI

10 jam tangan mewah daripada beberapa nama terbesar ini akan menjadi tambahan yang luar biasa kepada mana-mana koleksi. GLAM Lelaki senaraikan beberapa jam tangan mewah yang mungkin dapat menambat hati anda.

1. ROLEX OYSTER PERPETUAL YACHT-MASTER 42

Rolex mengeluarkan beberapa jam tangan baharu yang cracking di Watches and Wonders tahun ini, tetapi kegemaran GLAM Lelaki, hands down, ialah Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 42 dalam titanium penuh.

Sebelum ini, bahagian itu hanya tersedia dalam emas putih atau kuning. Tetapi binaan titanium baharu memberikan Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 42 suasana jam tangan alat yang lebih sesuai untuk pelayar di tempat kerja.

Jam tangan kalis air hingga kedalaman 100m (330 ft), dan sementara Rolex membuat beberapa gelang paling selesa di pasaran, kami akan menukarnya dengan tali gaya NATO untuk keselamatan tambahan pada regatta anda yang seterusnya.

2. TUDOR WHITE DIAL GMT

jam tangan mewah

Tudor Black Bay GMT ialah jam tangan helluva apabila ia dikeluarkan pada 2018. Tetapi untuk 2023, House of Wilsdorf telah memadankan reka bentuk dengan dial putih baharu yang segar.

Sarung 41mm masih kalis air hingga 200m (660 ft) dan bezel 24 jam 48-klik mempunyai night treatment biru dan merah, siang ke malam. Tetapi galvanic-finished opaline dial memberikan GMT sentuhan keanggunan tambahan yang benar-benar menyerlahkannya.

3. TAG HEUER MONZA FLYBACK CHRONOMETER

jam tangan mewah

Tag Heuer jenama yang sinonim dengan perlumbaan dan Monza baharu, kelihatan seperti anda telah membuka ruang enjin pada kereta terbaru Red Bull F1. Sarung gentian karbon berpusing membangkitkan kelajuan lurus, manakala skeletonized dial memberikan kemuncak pada enjin. Kronograf terbang belakang Heuer 02 berkaliber dalaman.

Sarung 42mm lebar adalah saiz yang bagus untuk kebolehbacaan kronograf. Pada ketinggian kira-kira 16mm, ia adalah kepingan tebal, tetapi oleh sebab pembinaan karbon yang ringan, anda tidak akan pernah merasakan lilitan pada pergelangan tangan anda.

Jam tangan ini mempunyai rintangan air 100 meter dan rizab kuasa 80 jam, jadi ia bagus untuk lebih daripada satu perlumbaan.

4. CARTIER TANK AMERICAINE LARGE

Untuk tahun 2023, Cartier membengkokkan sedikit lagi pada Américaine. Tawaran terbesar dalam barisan Tank menjadikan ia lebih sultry pada pergelangan tangan. Tetapi tweak pada case itu bukanlah satu-satunya kemas kini. Versi baharu kehilangan fungsi tarikh, menjadikannya bahagian masa sahaja.

Maison juga memadamkan jarum detik tetapi dua penuding yang tinggal masih dilemparkan dalam warna biru tradisional Cartier dan dail kini selesai dengan memberus satin menegak.

Di dalam sarung melengkung 44.4 x 24.4mm terdapat Cartier kaliber automatik 1899 MC, yang menyediakan rizab kuasa 40 jam. Jam tangan kalis air hingga 30 meter, tetapi kerana ia hadir dengan tali jam buaya, anda perlu menukarnya kepada getah atau nilon untuk elak basah. Jam ini boleh didapati di pasaran bermula September 2023.

5. PARMIGIANI FLEURIER TONDA PF MINUTE RATTRAPANTE

Jam Tangan Mewah & Terbaik Pilihan GLAM Lelaki

Jam tangan mewah Parmigiani Fleurier Tonda PF Minute Rattrapante ini menggunakan komplikasi baharu untuk memberi pemakai fungsi yang biasanya dikendalikan oleh bezel bertingkat pada jam tangan penyelam. Jam tangan ini mempunyai jarum minit kedua dalam emas mawar 18k yang boleh digunakan sebagai pemasa.

6. BLANCPAIN FIFTY FATHOMS 70TH ANNIVERSARY ACT I

Blancpain Fifty Fathoms 70th Anniversary Act I meraikan legasi jam tangan itu sebagai salah satu jam tangan menyelam yang pertama. Terhad kepada 210 contoh, Act 1 menampilkan sarung 42.3mm saiz standard kini 45mm, manakala yang asal ialah 41mm dalam keluli tahan karat yang digilap sisipan bezel nilam berkubah dengan bezel pemasaan berlumina dan penarafan kedalaman 300m.

Jam Tangan Mewah & Terbaik Pilihan GLAM Lelaki

Dalam dunia yang mana trend datang dan pergi, jam tangan lelaki mewah kekal sebagai simbol kehalusan, kecemerlangan dan keperibadian yang berterusan.

Sama ada diturunkan dari generasi ke generasi atau diperoleh sebagai milikan yang berharga, jam tangan ini merangkumi intipati kemewahan dalam satu jam tangan yang direka dengan mahir. Yang mana satukah kegemaran anda?

Artikel berkaitan: Jangan Semata Jenama: 5 Tip Pemilihan Jam Tangan Untuk Lelaki

By Zahirah Zulkhairi
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SEJAK TAHUN 90-AN

EVOLUSI FESYEN WILL SMITH & JADA PINKETT SMITH SEJAK TAHUN 90-AN

Bacaan Lanjut
KOLEKSI JAM TANGAN MEWAH MICHAEL SCHUMACHER PIKAT PENCINTA HOROLOGI

KOLEKSI JAM TANGAN MEWAH MICHAEL SCHUMACHER PIKAT PENCINTA HOROLOGI

Bacaan Lanjut
glam fashion party 2024

20 GAYA SELEBRITI WANITA TERBAIK DI GLAM X GLAM LELAKI FASHION PARTY 2024 

Bacaan Lanjut
Franck Muller Malaysia

TIGA EKSPRESI MASA JAM TANGAN FRANCK MULLER LONG ISLAND EVOLUTION TERBAHARU

Bacaan Lanjut
must watch April 2024

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG APRIL 2024

Bacaan Lanjut
DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

DRIES VAN NOTEN UCAP SELAMAT TINGGAL KEPADA PENTAS FESYEN

Bacaan Lanjut