Skip to content

7 FAKTA MENGENAI KEKASIH BAHARU SOPHIE TURNER, ARISTOKRAT PEREGRINE PEARSON

7 FAKTA MENGENAI KEKASIH BAHARU SOPHIE TURNER, ARISTOKRAT PEREGRINE PEARSON

Kongsikan artikel ini

Sophie Turner nampaknya telah pun memulakan hidup baru selepas berpisah dengan suaminya, Joe Jonas. Pasangan itu kini dalam proses bercerai.

Baru-baru ini Sophie dirakam berkucup mesra dengan seorang bangsawan Britain, Peregrine Pearson di Paris. Walaupun memakai topi dan cermin mata hitam, aktres itu tidak berjaya menyembunyikan identitinya.

Sophie Turner Peregrine Pearson

Foto: The Sun

Beberapa jam kemudian, keduanya dirakam menghadiri perlawanan Akhir Piala Dunia Ragbi antara New Zealand dan Afrika Selatan di Stade de France. Malah Sophie turut serta dalam majlis penyampaian trofi.

Jadi siapa sebenarnya jejaka yang berjaya mencuri hati Sophie Turner?

 

Latar Belakang Keluarga

Peregrine Pearson atau nama sebenarnya Hon Peregrine John Dickinson Pearson merupakan warga Britain. Dia berasal dari keluarga berada dan merupakan pewaris Cowdray Estate di West Sussex.

Keluarganya mempunyai sejarah panjang dalam perniagaan penerbitan dan pendidikan yang diwarisi daripada moyangnya, Samuel Pearson. Syarikat Pearson plc ditubuhkan pada 1800-an di London dan pernah menjadi syarikat pendidikan dan penerbit buku terbesar di dunia.

Pada masa sekarang, keluarganya menceburi pelbagai sektor perniagaan.

 

Ibu Bapa Peregrine Pearson

Bapa aristokrat berusia 29 tahun ini adalah Michael Orlando Weetman Pearson atau lebih dikenali sebagai Michael Pearson, Viscount Cowdray Ke-4. Ibunya pula Marina Rose Cordle, anak perempuan ahli politik John Cordle. Pasangan ini bercerai Ogos lalu selepas 36 tahun mendirikan rumah tangga.

Pada akhir 60-an, Michael bekerja dalam industri perfileman dan menghasilkan filem seperti Sympathy for the Devil dan Vanishing Point. Kemudian pada 1955, dia mewarisi ladang Cowdray Park seluas 20,000 ekar di West Sussex yang diperolehi datuknya pada 1909.

Ia kini menempatkan Polo Club serta beberapa perniagaan lain termasuk ladang, kafe, kelab golf, kotej dan sebagainya.

 

Adik-Beradiknya

Michael Pearson mempunyai seorang anak lelaki bernama Sebastian yang dilahirkan pada 1970, hasil perhubungan dengan teman wanitanya. Bagaimanapun Sebastian tidak dianggap pewaris sah kerana merupakan anak luar nikah.

Menerusi perkahwinan dengan Marina Rose Cordle, dia dikurniakan lima anak iaitu Eliza, 35, Emily, 34, Catrina, 32 dan Montague, 26.

Peregrine merupakan anak keempat. Sebagai anak lelaki sulung, dia akan mewarisi gelaran bapanya pada masa hadapan, Viscount Cowdray Ke-5.

 

Bekas Teman Wanita

Peregrine dan Puteri Maria-Olympia dari Greece dan Denmark, yang juga anak baptis Raja Charles, menjalin hubungan cinta pada 2020. Puteri Maria-Olympia sering berkongsi gambar mereka bersama di Instagram.

Foto: Getty Images

Bagaimanapun peminat menyedari ketiadaan Peregrine di majlis hari jadi puteri berusia 27 tahun itu pada Julai 2023. Dua bulan kemudian, Daily Mail melaporkan mereka telah berpisah secara rasmi.

Nama Sophie Turner disebut-sebut sebagai teman wanita barunya selepas aksi mereka berkucup mesra dirakam paparazi bulan lalu.

 

Hubungan Dengan Kerabat Diraja

Keluarga Peregrine mempunyai hubungan persaudaraan dengan Kerabat Britain dari zaman Ratu Mary. Nenek Peregrine, Lady Anne Pamela merupakan sepupu Puteri Alice, Duchess of Gloucester. Puteri Alice merupakan isteri Putera Henry, anak kepada Raja George V dan Ratu Mary.

 

Pekerjaan Terkini

Selepas menggenggam ijazah perniagaan, pengurusan dan pemasaran daripada University of West London, Peregrine memulakan kerjaya sebagai pengarah di Cowdray Estate pada 2016.

Tiga tahun kemudian, dia menjadi pengasas bersama Weetman, syarikat pelaburan dan pembangunan hartanah yang beroperasi di Tenggara England. Dia juga merupakan duta Le Chameau, jenama but buatan tangan.

Foto: Instagram

 

Nilai Kekayaan Keluarga Pearson

Menurut The Sun, kekayaan keluarganya dianggarkan berjumlah RM1.32 bilion. Peregrine memiliki sebuah rumah di Chelsea bernilai lebih RM29 juta. Dia dilaporkan mempunyai beberapa lagi aset, bagaimanapun butirannya dirahsiakan daripada orang ramai.

 

Foto: Getty Images

Pautan berkaitan: KENALI GADIS KACUKAN YANG BAKAL BERGELAR ISTERI PUTERA MATEEN, ANISHA ROSNAH

By Siti Syahidah
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

ISTERI HAMIL 6 BULAN, JUSTIN BIEBER BAKAL BERGELAR BAPA

ISTERI HAMIL 6 BULAN, JUSTIN BIEBER BAKAL JADI BAPA

Bacaan Lanjut
SHILA AMZAH & UBAI MZ DIKURNIAKAN ANAK PEREMPUAN, RHEA AKIRA

SHILA AMZAH & UBAI MZ DIKURNIAKAN ANAK PEREMPUAN, RHEA AKIRA

Bacaan Lanjut
TAHNIAH! ZAQUAN ADHA & AYU RAUDHAH BAKAL TIMANG ANAK KETUJUH

TAHNIAH! ZAQUAN ADHA & AYU RAUDHAH BAKAL TIMANG ANAK KETUJUH

Bacaan Lanjut
TOM HOLLAND & ZENDAYA BERSEDIA MENEMPUH ALAM PERKAHWINAN

TOM HOLLAND & ZENDAYA BERSEDIA MENEMPUH ALAM PERKAHWINAN

Bacaan Lanjut
KAMAL ADLI & UQASHA SENROSE DIKURNIAKAN ANAK PEREMPUAN

KAMAL ADLI & UQASHA SENROSE DIKURNIAKAN ANAK PEREMPUAN

Bacaan Lanjut
TEMAN WANITA HAMIL, HENRY CAVILL BAKAL TIMANG ANAK SULUNG

TEMAN WANITA HAMIL, HENRY CAVILL BAKAL TIMANG ANAK SULUNG

Bacaan Lanjut