Skip to content

PEWDIEPIE DINOBAT LELAKI TERKACAK 2020 OLEH TC CANDLER

Kongsikan artikel ini

Setelah lama berteka-teki mengenai siapakah yang bakal memegang gelaran Lelaki Terkacak 2020, media antarabangsa TC Candler akhirnya membuat pengumuman di laman web Ahad lalu.

Tahniah diucapkan kepada Felix Kjellberg, personaliti YouTube dan pengulas permainan video! Dia yang lebih dikenali dengan nama PewDiePie berjaya menewaskan nama-nama hebat antaranya Chris Hemsworth di tangga ketiga, Shawn Mendes di tangga ke-12, David Beckham di tangga ke-26, Mena Massoud di tangga ke-44, Zac Efron di tangga ke-76, Shahid Kapoor di tangga ke-88 dan Cristiano Ronaldo di tangga ke-100.

Dia juga mengalahkan Kim Tae-Hyung, penyanyi daripada kumpulan BTS yang hanya berada di kedudukan kedua. Disebabkan kemenangan ini, Twitter hampir meletus dengan perbalahan di antara peminat BTS serta pengikut PewDiePie, yang mempunyai 108 juta langganan di saluran YouTube miliknya.

 

 

Seorang peminat BTS, @sanadessert yang tidak berpuas hati dengan keputusan ini menulis, “Pewdiepie dinamakan sebagai lelaki terkacak 2020…saya tahu mereka menipu. Bagaimana dia boleh kalahkan Taehyung. The KIM TAEHYUNG.”

Tweet tersebut disangkal oleh peminat PewDiePie, antaranya @melonaana yang teruja dengan kemenangan bintang pujaannya itu, “Ia terjadi lagi. Beberapa peminat toksik K-pop mengkritik kehebatan PewDiePie kerana dia berada di tangga teratas dalam 100 Lelaki Terkacak. Pewds memang layak.”

Seorang lagi peminat, @timotherakista menambah, “Muncul sudah barisan ‘army’ dan peminat K-pop lain yang mahu memulakan perang kerana seorang jejaka Sweden mengalahkan Tuhan mereka.”

PewDiePie memberi respon di dalam sebuah video yang dimuat naik di saluran YouTube miliknya baru-baru ini.

 

 

Lelaki Terkacak 2019, Jungkook (BTS) berada di kedudukan keempat tahun ini manakala Jason Momoa yang memegang takhta ini pada 2018 hanya berada di kedudukan kelapan.

 

Pautan berkaitan: FORBES: YANG KAYA DAN BERJAYA TAHUN 2020

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

BTS, COLDPLAY UNGGULI CARTA BILLBOARD

BTS, COLDPLAY UNGGULI CARTA BILLBOARD

Bacaan Lanjut
bts

BTS DAN LOUIS VUITTON GABUNG TENAGA DI KOREA

Bacaan Lanjut
bts louis vuitton

BTS JADI HOUSE AMBASSADORS BUAT LOUIS VUITTON

Bacaan Lanjut

BERTEMU BOSS X RUSSELL ATHLETIC

Bacaan Lanjut
Sembilan Gaya Terbaik Lelaki Anugerah Grammy 2021

Sembilan Gaya Terbaik Lelaki Anugerah Grammy 2021

Bacaan Lanjut
AHLI BTS, V DITUDUH TIDAK MENJAGA KEBERSIHAN DIRI

AHLI BTS, V DITUDUH TIDAK PANDAI MENJAGA KEBERSIHAN DIRI

Bacaan Lanjut