Skip to content

PEWDIEPIE DINOBAT LELAKI TERKACAK 2020 OLEH TC CANDLER

Kongsikan artikel ini

Setelah lama berteka-teki mengenai siapakah yang bakal memegang gelaran Lelaki Terkacak 2020, media antarabangsa TC Candler akhirnya membuat pengumuman di laman web Ahad lalu.

Tahniah diucapkan kepada Felix Kjellberg, personaliti YouTube dan pengulas permainan video! Dia yang lebih dikenali dengan nama PewDiePie berjaya menewaskan nama-nama hebat antaranya Chris Hemsworth di tangga ketiga, Shawn Mendes di tangga ke-12, David Beckham di tangga ke-26, Mena Massoud di tangga ke-44, Zac Efron di tangga ke-76, Shahid Kapoor di tangga ke-88 dan Cristiano Ronaldo di tangga ke-100.

Dia juga mengalahkan Kim Tae-Hyung, penyanyi daripada kumpulan BTS yang hanya berada di kedudukan kedua. Disebabkan kemenangan ini, Twitter hampir meletus dengan perbalahan di antara peminat BTS serta pengikut PewDiePie, yang mempunyai 108 juta langganan di saluran YouTube miliknya.

 

 

Seorang peminat BTS, @sanadessert yang tidak berpuas hati dengan keputusan ini menulis, “Pewdiepie dinamakan sebagai lelaki terkacak 2020…saya tahu mereka menipu. Bagaimana dia boleh kalahkan Taehyung. The KIM TAEHYUNG.”

Tweet tersebut disangkal oleh peminat PewDiePie, antaranya @melonaana yang teruja dengan kemenangan bintang pujaannya itu, “Ia terjadi lagi. Beberapa peminat toksik K-pop mengkritik kehebatan PewDiePie kerana dia berada di tangga teratas dalam 100 Lelaki Terkacak. Pewds memang layak.”

Seorang lagi peminat, @timotherakista menambah, “Muncul sudah barisan ‘army’ dan peminat K-pop lain yang mahu memulakan perang kerana seorang jejaka Sweden mengalahkan Tuhan mereka.”

PewDiePie memberi respon di dalam sebuah video yang dimuat naik di saluran YouTube miliknya baru-baru ini.

 

 

Lelaki Terkacak 2019, Jungkook (BTS) berada di kedudukan keempat tahun ini manakala Jason Momoa yang memegang takhta ini pada 2018 hanya berada di kedudukan kelapan.

 

Pautan berkaitan: FORBES: YANG KAYA DAN BERJAYA TAHUN 2020

By Siti Syahidah
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

must watch December 2023

15 RANCANGAN ‘MUST WATCH’ SEPANJANG DISEMBER 2023

Bacaan Lanjut

CALVIN KLEIN MERAIKAN KOLEKSI MUSIM LURUH 2023 BERSAMA JUNG KOOK

Bacaan Lanjut
JUNGKOOK RAMPAS TAKHTA BTS DI SPOTIFY

JUNGKOOK RAMPAS TAKHTA BTS DI SPOTIFY

Bacaan Lanjut
samsung galaxy z flip5

APA CIRI BAHARU YANG MEMBUAT SAMSUNG GALAXY Z FLIP5 LEBIH BERKUASA ?

Bacaan Lanjut
JUNGKOOK PECAH REKOD SPOTIFY MENERUSI LAGU SOLO PERTAMA, SEVEN

JUNGKOOK PECAH REKOD SPOTIFY MENERUSI LAGU SOLO PERTAMA, SEVEN

Bacaan Lanjut
BTS KONGSI PERJALANAN HIDUP & KERJAYA DALAM SIRI DOKUMENTARI TERBARU

BTS KONGSI PERJALANAN HIDUP & KERJAYA DALAM SIRI DOKUMENTARI TERBARU

Bacaan Lanjut