Skip to content

“SAYA SUDAH TIDAK MAMPU…” - AKSI NEYMAR DALAM PIALA DUNIA 2022 ADALAH YANG TERAKHIR?

ANJUR PESTA SEWAKTU COVID-19, NEYMAR DIKECAM

Kongsikan artikel ini

Brazil merupakan antara negara yang mencatat kes Covid-19 tertinggi, jadi tidak hairanlah jika tindakan bintang Paris Saint Germain (PSG) ini mengabaikan larangan kawalan mendapat kritikan hebat daripada netizen.

Berita mengenai pesta tertutup ini yang dianjurkan selama lima hari berturut-turut bermula Hari Natal lalu mendapat perhatian ramai pihak setelah dibongkar oleh sebuah akhbar tempatan, O Globo. Namun tiada bukti rakaman didedahkan memandangkan kesemua tetamu dilarang membawa telefon bimbit mahupun kamera.

Khabarnya dia menjemput kira-kira 500 tetamu ke rumah agam miliknya di Mangaratiba, Rio de Janeiro tetapi penganjur memaklumkan, hanya 150 orang dijemput dan ia mematuhi protokal serta peraturan kesihatan yang tegas untuk mengelakkan pernularan virus.

“Majlis ini berlangsung mengikut semua norma kebersihan yang ditentukan oleh badan-badan awam,” jelas agensi Fabrica dalam satu kenyataan. Tambahnya, ia merupakan acara peribadi dan telah mendapat kebenaran dariada pihak yang terlibat.

Ramai yang mengutuk tindakan tersebut, di mana salah seorang menyifatkannya sebagai biadab. “Menganjurkan pesta seperti itu adalah…penghinaan yang paling menjijikkan, penghinaan terhadap 190,000 keluarga yang sedang berduka, ibarat menari muzik di atas kubur mangsa, juga ibarat mempersenda profesional kesihatan yang bekerja dalam keadaan berbahaya untuk mengawal Covid- 19,” jelasnya.

Menurut statistik kementerian kesihatan, Brazil mencatatkan hampir 7.5 juta kes Covid-19 (ketiga tertinggi di dunia) dan 191.139 kematian (kedua tertinggi selepas Amerika Syarikat).

 

Foto: PSGTalk.com

 

Pautan berkaitan: PADUAN GAYA NEYMAR JR. DENGAN SUEDE PUMA

 

 

 

 

 

 

By Siti Syahidah
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

AURUM THEATRE LANCAR PENGALAMAN HIBURAN ULTRA-MEWAH TERBESAR DI THE EXCHANGE TRX

Bacaan Lanjut
10 SELEBRITI WANITA YANG MELAMAR PASANGAN HIDUP MEREKA

10 SELEBRITI WANITA YANG MELAMAR PASANGAN HIDUP MEREKA

Bacaan Lanjut

‘PARTY OF THE YEAR’ BIZ OF RE MERAIKAN ULANG TAHUN KE-3

Bacaan Lanjut
hairul azreen bersara

HAIRUL AZREEN UMUM BERHENTI BERLAKON

Bacaan Lanjut
CHRISTINNA KUAN, HUN HAQEEM & GUESS

CHRISTINNA KUAN, HUN HAQEEM & GUESS

Bacaan Lanjut
5 PRODUK FESYEN MENARIK BULAN INI

5 PRODUK FESYEN MENARIK BULAN INI

Bacaan Lanjut