Skip to content

ZUL ARIFIN BARES IT ALL

ZUL ARIFFIN BARES IT ALL

Kongsikan artikel ini

Zukifli Bin Ariffin (Zul Ariffin), berbintang Scorpio ini sedari kemunculannya dahulu lebih gemar dan mahu dikenali atas portfolio dan hasilan kerjayanya disebalik cerita-cerita tabloid yang tidak punya substance and does nothing for the industry.

Sejujur ini kali pertama penulis duduk dan berbual lama sama aktor wajah hadapan GLAM LELAKI kali ini, dan prasangka tentang Zul Ariffin being someone that is difficult to approach and talk to has been changed, he has a lot to say dan kami duduk berbual hampir satu jam berbicara fasal tenatnya dunia seni, golf, what he eats during lockdown dan sehingga why he thinks people fear him.

Pengarah Kreatif: AIZAT AIDID Pengarang Fesyen: JOHAN KASSIM Gambar: EDMUND LEE/ONE3FOUR STUDIO Pengarah Video: NISA’ HALID, Videografer: SYAFIQ SAZALY Solekan: SYED FAIZAL Dandanan: CKAY LIOW Teks: IQBAQ V AZWAN MUKHTARAM

KEMEJA PAJAMA COACH.

“Ada yang bilang Zul tidak peramah dan mereka risau untuk mendekati Zul, mungkin kerana wajah Zul yang tampak serious – terima kasih to my father for this face, I inherit it from him. Tapi kerana wajah inilah Zul dapat lihat personaliti seseorang itu sekiranya mereka ikhlas atau tidak untuk berkawan atau punya motif yang lain. Berada dalam industri ini banyak pihak yang mahu mengambil kesempatan and I try do not get involved dengan all this and simply let my work speak for itself,” ujar Zul Ariffin.

Kala sesi penggambaran ini berlangsung, Perintah Kawalan Pergerakkan 2.0 sedang berjalan dan sekali gus menghentikan ajnas jadual aktor ini “Zul sedang dalam proses rakaman drama bersiri bersama Astro, namun ia terpaksa direhatkan sementara buat waktu ini demi mematuhi PKP 2.0. Selain itu Zul juga punya dua filem yang sepatut sudah boleh dirakam juga terpaksa pushed back to an uncertain date. Personally, I do not see it (the movies) being finished anytime soon kerana Zul tidak pasti di mana ia akan ditayangkan pun, kerana pawagam-pawagam masih tutup dan tiada kepastian sekiranya ia akan dibuka semula. Industri perfileman kita dalam bahaya dan tiada siapa dapat merancang sekiranya ia boleh bangkit semula.

ZUL ARIFIN BARES IT ALL

KOT TRENCH DAN BEG SILANG TOURIST DI COACH.

“Berada dalam industri ini banyak pihak yang mahu mengambil kesempatan and I try do not get involved dengan all this and simply let my work speak for itself,” Zul Ariffin.

Zul sudah teruja mahu bawa watak dalam filem ini, namun kita lihatlah sekiranya ia bakal disambung selepas ini. Ada beberapa titles yang sudah tamat dan siap masih mencari tempat untuk ditayangkan. Berlainan pula dengan rakaman drama bersiri dan telemovie, FINAS banyak membantu produksi mendapatkan pelepasan untuk rakaman kerana perlukan konten untuk ditayangkan di televisyen, platform atas talian tidak segah dengan rancangan lokal jika dibandingkan dengan rancangan antarbangsa, orang kita masih suka menonton drama melalui kaca TV,” ujar Zul yang merasakan PKP 2.0 ini lebih mencabar jika dibanding dengan yang berlangsung pada 2020.

“Morale orang ramai rendah dan terganggu, jika dahulu kita dapat rasakan positiviti dan semangat orang dalam menyokong industri perniagaan kecil, restoran dan perniagaan atas talian lebih aktif berbanding kini. Orang rasa tidak secure dan lebih mahu menabung lebih kerana risaukan ketidak pastian ini. Ambil keputusan untuk mencuba sesuatu yang baru, mungkin mahu mulakan perniagaan baru. Ia tidaklah boleh dilakukan dalam sekelip mata, it’s something I have to really sit down and plan properly.

ZUL ARIFIN BARES IT ALL 2

SET BAJU DAN SELUAR PAJAMA, BEG SILANG SERTA KASUT TERBARU DI COACH.

Selama ini Zul hanya beri fokus pada aspek lakonan sahaja dalam dunia seni, kini sedang berjinak- jinak dengan bahagian busines dan marketing side of it, Zul sedang seronok dijemput hadir ke majlis-majlis fesyen yang berlangsung dengan SOP yang ketat baru-baru ini, it’s a new experience for me dan Zul seronok dapat bertemu dan berbual dengan penggiat industri fesyen yang berkait rapat dengan arena seni hiburan. Apa yang Zul boleh beri sokongan sekiranya punya masa lapang then I will attend, it’s fun and something I am looking forward into working closely with.”

Artikel sepenuhnya di dalam GLAM MAC 2021

Pautan berkaitan: NEW GEN 2021: THE NEW SYSTEM: MEERQEEN

 

By Nisa' Halid
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

GILIRAN ZAC EFRON MENERIMA BINTANG HOLLYWOOD WALK OF FAME

GILIRAN ZAC EFRON MENERIMA BINTANG HOLLYWOOD WALK OF FAME

Bacaan Lanjut
beto kusyairy

“TRUE HEROISM ADALAH MEMBERI TANPA MENGHARAPKAN BALASAN.” – BETO KUSYAIRY #GLALPHAMEN2023

Bacaan Lanjut
#NYFW: COOL KIDS DI PERTUNJUKAN COACH MUSIM BUNGA 2024

#NYFW: COOL KIDS DI PERTUNJUKAN COACH MUSIM BUNGA 2024

Bacaan Lanjut
ZUL ARIFFIN LETAK SYARAT UNTUK TERUS MEMBINTANGI DRAMA TEMPATAN

ZUL ARIFFIN LETAK SYARAT UNTUK TERUS MEMBINTANGI DRAMA TEMPATAN

Bacaan Lanjut
CHRISTINNA KUAN, HUN HAQEEM & GUESS

CHRISTINNA KUAN, HUN HAQEEM & GUESS

Bacaan Lanjut
SEGALANYA MENGENAI MAJLIS PERKAHWINAN INTIM DYLAN SPROUSE & BARBARA PALVIN

SEGALANYA MENGENAI MAJLIS PERKAHWINAN INTIM DYLAN SPROUSE & BARBARA PALVIN

Bacaan Lanjut