Skip to content

5 TRANSFORMASI TUBUH SELEBRITI 2016

Kongsikan artikel ini
Oleh Wan Mohd Firdaus Basaruddin

Tahun 2016 baru sahaja berlalu meninggalkan kita. Pastinya ramai daripada kita berazam untuk mencapai sesuatu untuk tahun baru ini, seperti memiliki tubuh idaman yang sihat dan cergas agar tampak lebih berkeyakinan. Jadi, Glam Lelaki senaraikan 5 tranformasi tubuh selebriti sepanjang 2016 popular, yang mana boleh dijadikan inspirasi dan semangat untuk anda. So, lets go!

1 of 5

1) Zac Efron

Sepanjang tahun 2016, transformasi tubuh paling ketara dan mengagumkan adalah Zac Efron. Tubuh Zac kelihatan lebih berotot, bulk dan ternyata lebih besar dan tegap berbanding sebelum ini. Perubahan ketara tubuh badan Zac juga turut berlaku atas faktor watak filem yang dibawanya iaitu di dalam filem Baywatch yang bakal ditayangkan pada tahun ini (2017) yang memerlukan Zac untuk tampil dengan banyak babak tidak berbaju sebagai seorang lifeguard. 

Tip mendapatkan tubuh badan seperti Zac Efron: Pertama sekali dari segi permakanan. Melalui akaun twitter rasmi Zac, dia ada menyebut bahawa pemakanan adalah yang paling penting. Diet zero karbohidrat dan gula adalah pilihan Zac bagi mengurangkan lemak dan berat air yang berlebihan. Selain itu, Zac juga turut fokus akan senaman mengangkat kompaun berat yang dilakukannya di gim sebanyak 3x seminggu.

zac

1 of 5

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

DIOR HADIRKAN KOLEKSI KAPSUL CD 1947

Bacaan Lanjut

COACH x TOM WESSELMANN, MERAIKAN KARYA ARTIS POP TERNAMA

Bacaan Lanjut

KONTRAS DAN CETAKAN LIAR JADI CIRI KHAS KOLEKSI LA VACANZA 2022

Bacaan Lanjut

ACQUA DI GIÒ EAU DE PARFUM DAYA TARIKAN MASA DEPAN

Bacaan Lanjut

NB FOR JADEN SMITH VISION RACERS, TARUHAN DUA WARNA EPIK

Bacaan Lanjut

BLEU DE CHANEL LAMBANG KEBEBASAN

Bacaan Lanjut