Skip to content

INI PUNCA WAJAH KELIHATAN TUA DARI USIA SEBENAR

Kongsikan artikel ini
1 of 5

Usia baru sahaja mencecah 30-an, tetapi wajah sudah penuh garis-garis halus. GL senaraikan tabiat yang membuatkan anda nampak lebih tua!

Penjagaan diri adalah sangat penting untuk setiap individu tidak kira anda lelaki mahupun wanita. Lebih-lebih lagi penampilan rupa, jika tidak mahu dipanggil “uncle” pada bukan usianya oleh seseorang yang sebaya anda, anda perlulah elakkan melakukan tabiat-tabiat ini. Jika ada antara ini menjadi tabiat anda sampai sekarang, anda perlu elaknya mulai dari sekarang!

1. MEROKOK

Womans hand with cigarette in the street. Free Photo

Foto: Freepik.com

Merokok bukan sahaja merosakkan kesihatan dengan menyebabkan penyakit paru-paru, jantung dan mati pucuk malah membuatkan perokok kelihatan lebih tua. Mengapa perokok kelihatan lebih tua?

Kedutan pada muka adalah penanda terdedah kepada kesan asap rokok. Rokok mempunyai penapis, tetapi itu tidak mencukupi untuk mengeluarkan kandungan tar yang menyebabkan asap rokok berbahaya.  Malah, terdapat bahan kimia yang ditambahkan pada tembakau untuk menambah rasa, selain memudaratkan tubuh dan menyebabkan pelbagai penyakit degeneratif, ia juga boleh meningkatkan kedutan pada muka perokok.

1 of 5

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

DIOR HADIRKAN KOLEKSI KAPSUL CD 1947

Bacaan Lanjut

COACH x TOM WESSELMANN, MERAIKAN KARYA ARTIS POP TERNAMA

Bacaan Lanjut

KONTRAS DAN CETAKAN LIAR JADI CIRI KHAS KOLEKSI LA VACANZA 2022

Bacaan Lanjut

ACQUA DI GIÒ EAU DE PARFUM DAYA TARIKAN MASA DEPAN

Bacaan Lanjut

NB FOR JADEN SMITH VISION RACERS, TARUHAN DUA WARNA EPIK

Bacaan Lanjut

BLEU DE CHANEL LAMBANG KEBEBASAN

Bacaan Lanjut