Skip to content

First Van Cleef Arpels Prince Harry

PRINCE HARRY MELUPAKAN IBUNYA MENERUSI MINYAK WANGI INI

Kongsikan artikel ini

Kehilangan ibu kesayangan pada usia muda bukanlah pengalaman yang dinginkan! Menerusi buku biografi terbaru, Spare. Prince Harry mengatakan minyak wangi kegemaran ibunya menjadi sumber utama untuk dia menerima kenyataan bahawa ibunya mangkat.

Prince Harry

Gambar oleh Getty Images

Minyak wangi yang diperkatakan itu adalah First oleh Van Cleef & Arpels dan dibawa olehnya ketika menghadiri ke sesi terapi. “At the start of our session, I lifted the lid, took a deep sniff. Like a tab of LSD,” menurutnya. Jelasnya lagi, dia ada terbaca satu kenyataan, wangian merupakan anggota menghidu paling tertua dan sesuai dengan dirinya saat itu tengah mengalami pengalaman yang tidak disangka-sangka.

“At the start of our session, I lifted the lid, took a deep sniff. Like a tab of LSD,”- Prince Harry

Buku biografi Spare, Prince Harry

Gambar oleh Getty Images

First oleh Van Cleef & Arpels adalah minyak wangi mewah dengan nuansa aroma bunga. Kerana aroma itu, Prince Harry dapat membantu dirinya memproses kesedihan dalam sesi terapi, setelah kematian tragis ibunya pada Ogos 1997. Ketika dia baru saja berusia 12 tahun. Minyak wangi mengandungi aroma hyacinth, bunga anggerik dan amber. Koleksi ini pertama kali dijual pada tahun 1976 dan masih dijual sehingga ke hari ini.

Menurut laporan, minyak wangi pilihan ketiga Puteri Diana adalah Bluebell Penhaligons. Dibuat pada tahun 1978, aroma bunga ini digambarkan dapat membawa anda ke hutan di musim yang berembun.

Mungkin secara kebetulan, bluebell juga merupakan kegemaran isterinta, Meghan Markle. Bekas aktres ini menerusi satu kenyataan,Spa menjelaskan bahawa Wild Bluebell oleh Jo Malone London adalah salah satu dari dua aroma khasnya. Wewangian lain yang dikategorikan sebagai aroma bunga ini juga mampu membawa kita menikmati aroma bunga hutan liar dengan cara yang istimewa.

First oleh Van Cleef & Arpels

Artikel berkaitan ALASAN MENGAPA PUTERA HARRY MENUNDA PELANCARAN MEMOIR

By Julia Azman
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut
6 PASANGAN KERABAT BRITAIN YANG BUKAN DARI KALANGAN DIRAJA

6 PASANGAN KERABAT BRITAIN YANG BUKAN DARI KALANGAN DIRAJA

Bacaan Lanjut

WARISAN BRITAIN DAN INSPIRASI UNIVERSITI KOLABORASI UNIQLO BERSAMA JW ANDERSON

Bacaan Lanjut

SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-40 G-SHOCK BERSAMA 88RISING

Bacaan Lanjut

YUNA MENCIPTA REKOD MEMBUAT PERSEMBAHAN KEPADA 4000 ORANG MALAYSIA TERBESARNYA

Bacaan Lanjut

MONTBLANC MEMARTABATKAN PUSTAKA

Bacaan Lanjut