Skip to content

TIP GROOMING TAMPIL SEGAK BUAT JEJAKA

Kongsikan artikel ini
1 of 3

Selain bagi memikat hati wanita idaman, penampilan juga perlu kelihatan rapi, kemas, dan confident agar diberi tanggapan yang baik kepada orang yang kita temui. GL senaraikan 5 tip terbaik yang boleh dilakukan oleh jejaka!

Grooming untuk para jejaka amat penting untuk first impression untuk bertemu dengan client, kekasih baru. Wajah adalah bahagian paling penting untuk penampilan diri. Setiap orang akan melihatnya dan ini akan memberikan tafsiran orang lain terhadap siapa diri anda.

1. PAKAI DEODORAN/ANTIPELUH

Prevent and reduce perspiration with proper organic antiperspirant. sweating problem. effective antiperspirant. man confident in his antiperspirant. guy checks dry armpit satisfied with clean clothes. Premium Photo

Foto: Freepik.com

Hakikat bahawa anda tidak dapat menghidunya, tidak bermakna orang lain tidak boleh. Pertama sekali, anda perlu tahu perbezaan antara deodoran dan antipeluh. Deodoran melindungi daripada bau yang dihasilkan oleh peluh anda dan bakteria yang hidup di ketiak anda. Antipeluh sebaliknya mengandungi aluminium dan berfungsi untuk mengurangkan jumlah peluh anda dengan menyumbat kelenjar peluh pada kulit anda. Memakai deodoran/antipeluh adalah untuk mengehadkan jumlah mereka berpeluh dan menghasilkan kurang bau busuk.

2. MEMOTONG KUKU

Tip kedua, sekurang-kurangnya seminggu sekali, luangkan 5 minit anda dan gunting kuku anda. Bukan sahaja kuku anda, yang agak kelihatan tetapi juga kuku kaki anda. Anda ingin mengelakkan kuku tumbuh dan menusuk kulit anda, yang boleh menyebabkan kesakitan dan masalah lain. Jika anda tidak memotong kuku, anda menyimpan kotoran dan bakteria yang berpotensi menyebarkan jangkitan. 

1 of 3

By Nur Izwani
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT TANPA PARUT

Bacaan Lanjut
kesihatan kaki

5 TIP PENJAGAAN KAKI LELAKI UNTUK KEKAL SIHAT

Bacaan Lanjut
10 STAIL TERHANGAT SELEBRITI DI CFDA FASHION AWARDS 2023

10 STAIL TERHANGAT SELEBRITI DI CFDA FASHION AWARDS 2023

Bacaan Lanjut

WARISAN BRITAIN DAN INSPIRASI UNIVERSITI KOLABORASI UNIQLO BERSAMA JW ANDERSON

Bacaan Lanjut
15 SEGAK DAN ANGGUN DI LACMA ART + FILM GALA 2023

15 SEGAK DAN ANGGUN DI LACMA ART + FILM GALA 2023

Bacaan Lanjut

SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-40 G-SHOCK BERSAMA 88RISING

Bacaan Lanjut