Skip to content

5 TREND SNEAKER LELAKI PALING POPULAR 2023

Kongsikan artikel ini
Adidas Samba adalah antara trend sneaker yang paling hangat dikalangan lelaki tahun ini. Oleh itu, GLAM Lelaki menyenaraikan 5 kasut sniker yang paling popular sepanjang tahun 2023. 
Setiap lelaki memiliki sekurang-kurangnya sepasang sneaker di rumah untuk digunakan harian ataupun bila-bila masa. Itu terbukti bahawa, kasut sniker memainkan peranan penting dan menjadi pelengkap penampilan lelaki pada masa kini.

Kasut sneaker datang dalam pelbagai gaya, jenama, reka bentuk, dan memenuhi pelbagai citarasa masing-masing. Sama ada anda berminat dalam kasut sniker atletik, gaya kasual streetwear, atau sesuatu yang lebih khusus. Dengan itu, GLAM Lelaki akan senaraikan 5 trend sneakers yang paling popular sepanjang 2023.

BERIKUT ADALAH 5 TREND KASUT SNEAKER LELAKI YANG PALING HANGAT SEPANJANG TAHUN 2023:

1. GOLDEN GOOSE SUPER-STAR

Dicipta pertama kali pada tahun 2007, sneaker Super-Star mungkin merupakan yang paling ikonik dan mudah dikenali dalam katalog Golden Goose. Bergaya, kasar, serbaguna, dan selesa, Super-Star memenuhi semua kriteria yang betul apabila berbicara tentang reputasi sneaker. Tersedia dalam kombinasi warna dan penyelesaian yang sentiasa segar dan anda juga boleh menjangkakan vintage klasik yang terkenal dengan Golden Goose.

Di beberapa kedai Golden Goose, anda boleh membuat temapahan kasut sendiri Super-Star anda. Pilih yang paling disukai anda dan bekerjasama dengan seniman pembuat sneaker Golden Goose yang bersungguh-sungguh untuk mencipta kasut sniker peribadi anda yang paling hebat.

2. ADIDAS SAMBA

adidas Samba ialah kasut pertama kali direka pada tahun 1949. Sneaker ini paling hangat pada tahun 2023. Sebagai kegemaran gaya jalanan, Samba kelihatan menjadi pilihan sneaker semua orang, termasuklah pelakon, model dan atlet. Kasut ini mempunyai daya tarikan vintage mereka yang jelas, Samba adalah sneaker yang serbaguna dan selesa yang boleh dengan mudah dan dijadikan pilihan untuk dipakai secara formal atau santai.

Baca lebih lanjut: 5 FAKTA MENGENAI KASUT ADIDAS SAMBA YANG ANDA MUNGKIN TIDAK TAHU

3. NIKE AIR FORCE 1’07

Nike Air Force 1 menjadi sangat fenomena tahun 2023. Walaupun membuat penampilan pertamanya pada tahun 1982, AF1 menjadi sebahagian daripada budaya bola keranjang, dan sepasang sneaker yang wajib dimiliki bagi sesiapa yang lahir pada tahun 1990-an. Hari ini, ia tetap penting dalam budaya sneaker seperti sebelum ini. AF1 ’07 boleh digayakan dengan seluar jeans, celana chinos dan sebagainya.

4. ADIDAS X GUCCI GAZALLE

Digayakan oleh barisan selebriti popular seperti Harry Styles. Walaupun sebagai duta Gucci, Harry tidak pernah kelihatan memakai sneaker lain selain daripada adidas x Gucci Gazelle, yang kini berada dalam iterasi kedua, dengan cepat menjadi sneaker yang sangat diminati ramai.

Memang, harganya agak tinggi, tetapi kami boleh memberi jaminan bahawa apabila memakai pasangan Gazelles yang bergaya Gucci ini, anda akan menjadi seorang yang paling fashionable dalam bilik tersebut. Terinspirasi oleh lebah madu ini yang pasti menambahkan sentuhan warna pada permainan sneaker anda.

5. CONVERSE ALL STAR CHUCK 70

Kami menyatakan rekaan klasik kasut sneaker ini sebagai pilihan “selamat”, bermakna, anda benar-benar tahu apa yang akan anda dapatkan setiap kali anda mengikat tali sepasang Chuck Taylors. Boleh dikatakan sebagai salah satu kasut yang paling ikonik sepanjang masa.

 

Foto: Pinterst.com

Artikel Berkaitan: 10 SNEAKER LELAKI PALING BERGAYA UNTUK KEGUNAAN HARIAN

By Ronald Henry
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

5 SNEAKER TRENDY PILIHAN GLAM LELAKI

Bacaan Lanjut

TREND GAYA CERMIN MATA 2023 PILIHAN GLAM LELAKI

Bacaan Lanjut

STOR NEW BALANCE ERA BAHARU KINI DIBUKA DI THE EXCHANGE TRX

Bacaan Lanjut

5 TIP BERGAYA DENGAN KASUT KULIT LELAKI

Bacaan Lanjut

TREND FESYEN LELAKI POPULAR MASA KINI

Bacaan Lanjut
new balance Malaysia

NEW BALANCE MELANCARKAN STOR KONSEP ‘AESTHETIC’ BAHARU DI MALAYSIA

Bacaan Lanjut