Skip to content

BERGAYA SAMBIL BERAMAL BERSAMA ZEGNA

Kongsikan artikel ini

Tak kira Hari Raya mahupun Hari Natal, musim perayaan bukan saja mengisyaratkan masa untuk berpesta. Ia juga memberi kita peluang untuk berbuat amal kebajikan serta membantu golongan yang memerlukan.

Begitu sempurna sekali, bagi mereka yang masih tercari-cari hadiah untuk rakan-rakan yang meraikan Krismas, Ermenegildo Zegna membolehkan anda untuk memberi sambil menderma.

Melalui satu kerjasama dengan Cesvi, yakni antara badan kebajikan terbesar dan cukup prominen di Itali, Ermenegildo Zegna mahu berperanan secara lebih aktif dalam membangunkan perkembangan sosial dan budaya di kalangan generasi muda. Maka, mereka telah mencipta satu koleksi istimewa kemeja-T #WHATMAKESAMAN di mana hasil jualan daripada koleksi ini akan disalurkan kepada Cesvi dengan tujuan melindungi dan membekalkan pendidikan kepada kanak-kanak yang kurang bernasib baik.

Salah satu rekaan t-shirt #WHATMAKESAMAN dari Ermenegildo Zegna

Satu lonjatan daripada kempen #WHATMAKESAMAN, kerjasama bersama Cesvi ini diberi nama From A to Zegna, dan memegang misi untuk membekalkan ajnas program pendidikan yang bertujuan untuk mencabar stereotaip perihal ‘kejantanan’ lantas menerapkan nilai kemanusiaan di kalangan belia dunia.

Setiap program direka khas mengikut komuniti yang disasarkan – baik di Itali, Peru mahupun Afrika Serlatan – berdasarkan keperluan unik setiap kelompok itu. Tujuannya untuk menghormati budaya sekampung daerah itu, sambil memupuk pembangunan yang positif di kalangan mereka. Antara modul-modul program ini melibatkan bengkel tentang komunikasi antara rakan seangkatan, diskusi berkumpulan, juga kolaborasi dengan universiti lokal untuk berbicara mengenai interaksi yang sihat. Semuanya untuk menggalakkan dialog berkenaan konsep maskuliniti sebagaimana yang mahu digalakkan oleh kempen #WHATMAKESAMAN Zegna.

Zegna percaya, tidak kira apa pun bentuknya, pendidikan adalah kaedah terbaik untuk mempengaruhi kehidupan sesuatu komuniti secara menyeluruh, untuk memupuk keterbukaan, lantas mencapai kebebasan.

T-shirt #WHATMAKESAMAN boleh didapati di butik Ermenegildo Zegna sekarang, pada harga RM1,050. Christmas shopping, anyone?

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

PRADA X ADIDAS A + P LUNA ROSSA 21, TAMPIL DALAM DUA WARNA

PRADA X ADIDAS A + P LUNA ROSSA 21, TAMPIL DALAM DUA WARNA

Bacaan Lanjut

THE NEW COOL, CHUBB-E

Bacaan Lanjut
BALIK TABIR KEMPEN VIDEO SALVATORE FERRAGAMO MUSIM LURUH 2021

BELAKANG TABIR KEMPEN VIDEO SALVATORE FERRAGAMO MUSIM LURUH 2021

Bacaan Lanjut
SELEBRITI LELAKI BERGAYA DI KEJOHANAN WIMBLEDON 2021

SELEBRITI LELAKI BERGAYA DI KEJOHANAN WIMBLEDON 2021

Bacaan Lanjut

REVIU GROOMING PERTUNJUKAN MUSIM BUNGA/PANAS 2022

Bacaan Lanjut

AYYMAN RAHIM, BICARA STAIL & DIRINYA

Bacaan Lanjut