Skip to content

5 BINTANG FESYEN ASIA 2019

Kongsikan artikel ini

BINTANG FESYEN ASIA MUNCUL BAGAI CENDAWAN TUMBUH SELEPAS HUJAN. SEMAKIN BANYAK NAMA BARU KEDENGARAN. SETIAP DARIPADA MEREKA MEMILIKI PENGARUH TERSENDIRI. LIMA BINTANG ASIA BERIKUT KAMI ANGGAP PALING BIJAK BERGAYA SEPANJANG 2019.

 

  1. PARK CHANYEOL (EXO)

Sejak dunia fesyen memfokuskan pasaran Asia, ahli kumpulan EXO, Chanyeol diangkat sebagai personaliti fesyen yang segar. Trend warna rambut yang pernah diperkenalkannya, menjadi ikutan dan trend semasa. Sehingga mengular ke seluruh dunia. Anak-anak muda mula terpengaruh dengan variasi gaya rambutnya. Chanyeol juga menjadi wajah kegemaran para media untuk menjadikannya penghias kulit majalah.

 

2. BENJAMIN KHENG

Eksperimental bertindak kata kunci yang mengambarkan selera fesyen anak kelahiran Singapura, Benjamin Kheng. Asalnya bergerak sebagai penyanyi berkumpulan, Benjamin mula mengorak langkah dalam bidang fesyen lelaki apabila jenama terkemuka seperti Fendi, Ermenegildo Zegna dan Gucci memilihkan sebagai ‘fashion influencer’ pilihan mereka. Benjamin antara wakil Asia yang diundang ke pertunjukkan fesyen Fendi sewaktu perlangsungan Minggu Fesyen Milan.

 

3. JACKSON WANG

Jackson Wang merupakan ahli kumpulan GOT7 yang paling menyerlah. Memiliki bilangan pengikut Instagram yang berjuta, Jackson mula menjadi rebutan banyak jenama fesyen antarabangsa dan kecantikan, seperti Fendi, Giorgio Armani dan Adidas. Fesyen menjadi faktor terpenting dalam penjenamaan diri Jackson.

 

4. ALVIN CHONG

Alvin Chong antara selebriti asal Malaysia yang kukuh portfolionya dalam lapangan fesyen. Dia pernah menjadi tetamu penting mewakili Malaysia untuk menghadiri acara fesyen bertaraf antarabangsa, seperti Coach, Louis Vuitton dan Gucci. Keterbukaan Alvin dalam mencuba pelbagai stail menjadikannya selebriti muda bijak bergaya.

 

5. YOO AH-IN

Yoo Ah-In merupakan satu nama yang cukup megah dalam persada hiburan masa kini. Bilangan pengikut Instagram Yoo Ah-In mencecah 1.6 juta sekali gus membuatkan jenama fesyen berebut untuk bekerjasama dengannya. Terbaru, dia duduk di baris hadapan acara fesyen Burberry yang diadakan di kota London baru-baru ini. Lebih membanggakan, dia tampil dalam kempen fesyen musim keraian 2019, di samping personaliti fesyen lain.

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

ALAMI SENSASI TOKYO 2020 TERUS DARI RUMAH

Bacaan Lanjut
SELEPAS PUTERA HARRY, PUTERA WILLIAM PULA UMUM BAKAL TERBITKAN BUKU

SELEPAS PUTERA HARRY, PUTERA WILLIAM PULA UMUM BAKAL TERBITKAN BUKU

Bacaan Lanjut
TB SUMMER MONOGRAM, SEMARAK GAYA MUSIM PANAS

BURBERRY TB SUMMER MONOGRAM, SEMARAK GAYA MUSIM PANAS

Bacaan Lanjut
BAPE® X COACH, KOLABORASI YANG EPIK

BAPE® X COACH, KOLABORASI YANG EPIK

Bacaan Lanjut
KANYE WEST & KIM KARDASHIAN BERCUTI BERSAMA DI SAN FRANCISCO

KANYE WEST & KIM KARDASHIAN BERCUTI BERSAMA DI SAN FRANCISCO

Bacaan Lanjut
Eksplorasi Dua Roda

EKSPLORASI DUA RODA

Bacaan Lanjut