Skip to content

EMPAT DEKAD

EMPAT DEKAD HUBLOT DALAM DUNIA HOROLOGI

Kongsikan artikel ini

Pertama kali dilancarkan jenama Hublot pada empat dekad yang lalu yakni tahun 1980. Masuk 2020, Hublot diraikan sempena sambutan ulang tahun ke 40 mereka menerajui dunia horologi. Mungkin orang luar bidang jam tangan akan merasakan 40 tahun ini satu detik yang lama, namun Hublot masih dilihat anak muda dikalangan jenama jam gergasi lain. Namun, mereka tidak dipandang sepi kerana Hublot adalah peneraju utama dalam penghasilan jam tangan berekaan moden. Juga, antara yang bijak melawan arus trend semasa.

empat dekad

Duta Hublot, Chef Andreas Caminada

Art of Fusion menjadi pegangan mereka di Hublot. Kolaborasi diantara rekaan, inovasi dan kerjasama antara jenama ini dengan pihak luar selalu membuahkan kesan yang positif. Gabungan yang lama serta baru dan paduan material lampau dengan pekakas moden adalah DNA Hublot. Mereka juga terus berkarya dengan menyuntik elemen terkini bersama artisan tradisional. Gabungan semua inilah yang menepati konsep Art of Fusion selama empat dekad di Hublot.

Duta Hublot, Richard Orlinski

Hublot dilihat sebagai jenama yang punya karakter disruptive! Ia terserlah pada kemunculan awal yang mana lahirnya jam tangan Classic Original yang gabungan emas bersama material getah. Jam tangan Hublot juga tidak kalah dalam hal bergaya. Contohnya, jam tangan Classic Fusion yang dilancarkan pada 2008, berasaskan jam tangan 1980 mereka. Cuma bezanya, jam tangan Classic Fusion ini direncanakan menggunakan rona-rona terang serta bersifat uniseks.

empat dekad

Hublot tawar jam pelbagai rona

Sejak 2008, Hublot menambat hati syarikat gergasi LVMH dan mula menakluki kota penting global. Hublot kini mempunyai butik di lokasi premium termasuklah New York, Geneva, Ginza, Paris dan Kuala Lumpur. Setiap butik ini menandakan kisah kemodenan Hublot dalam industri jam. Terselit juga rasa urban, lari daripada jenama jam tangan lain yang masih bersifat tradisional.

Butik Hublot di Paris

Butik Hublot di New York

Butik Hublot di Ginza

Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

Kelanjutan Eksplorasi Material Hublot 01

Kelanjutan Eksplorasi Material Hublot

Bacaan Lanjut

HUAWEI P50 & WATCH GT 3 PRO: MENDEFINISI ESTETIKA TEKNOLOGI MASA HADAPAN

Bacaan Lanjut

H&M MENYUNTING PETE DAVIDSON

Bacaan Lanjut
Menelusuri Batasan Belantara Mahupun Lautan 02

Menelusuri Batasan Belantara Mahupun Lautan

Bacaan Lanjut
TAG Heuer Connected Calibre E4 01

TAG Heuer Connected Calibre E4: Prestasi Lebih Perkasa, Kini Tersedia Dalam Dua Saiz

Bacaan Lanjut

OMEGA DE VILLE TRÉSOR SMALL SECONDS SUDAH TIBA DI BUTIK

Bacaan Lanjut