Skip to content

LEVI’S®X POKEMON, GEMILANG 25 TAHUN KARAKTER IKONIK POKEMON

Kongsikan artikel ini

LEVI’S®X POKEMON HADIRKAN REKAAN BERNADA ‘STREET WEAR’ DENGAN KERJASAMA KARAKTER IKONIK, POKEMON. KOLEKSI INI DIHASILKAN BUAT MERAYAKAN ULANG TAHUN KE-25 PENGLIBATAN POKEMON DALAM BUDAYA POP. 

 

Sewaktu lewa era ’90-an, dunia dihangatkan dengan kemunculan karakter yang cukup ikonik iaitu Pokemon. Sejak mengenali Pokemon dan karakter-karakter yang lain, bilangan peminat mereka semakin bertambah sehinggalah wujudkan kumpulan peminat, malah ada yang obses dengan Pokemon.

Pokemon merupakan watak yang cukup berpengaruh dan memiliki francais hiburan yang kekal digemari golongan kanak-kanak juga dewasa. Pengembaraan epik watak kesayangan ramai itu, termasuklah Ash dan Mitsy, membuatkan ramai yang ingin turut serta demi menimba keseronokkan dalam kehidupan penuh warna mereka.

Justeru itu, sempena meraikan ulang tahun ke-25 Pokemon tahun ini, Levi’s® hadir dengan koleksi ceria Levi’s® x Pokémon yang berinspirasikan karakter-karakter popular dari siri Pokemon.

“Koleksi hebar ini memberi penghormatan serta meraikan dunia keseronokkan Pokemon, dan ia sesuatu yang menarik apabila dapat menggabungkan sejarah dan ikon yang pastinya menimbulkan nostalgia dan rasa optimistik dengan sedikir unsur eskapisme,” ungkap Karyn Hillman, Ketua Pegawai Produk Levi’s Strauss & Co. mengenaik koleksi edisi terhad ini.

Koleksi ini merangkumi himpunan denim, helaian kemeja, kemeja-T, celana pendek, dan aksesori yang menampilkan grafik serta cetakan warna-warna popular animasi itu, di samping gambaran persekitaran hutan dalam persekitaran Kanto. Setiap rekaan yang terkandung, diilhamkan daripada musim pertama siri animasi Pokemon. Antara helaian yang diketengahkan ialah jaket vintaj fit trucker garapan stail ‘90-an, yang dihiasi sulaman besar karakter Pikachu. Manakala, tampalan bentuk panahan kilat menyimbolkan identiti Pokemon yang cukup dikenali itu.

Khusus lelaki, akesori penting seperti beg gim Pokemon turut dihadirkan, disamping aksesori kecil lain yang cukup playful seperti beg silang berbentuk Poke ball, beg pouck berklip dengan sulaman watak Pokemon pada bahagian depan beg.

#LevisxPokemon #Pokemon

 

Artikel berkaitan: CIPTA GAYA ‘STREETWEAR’ DENGAN PEDRO 

 

By Johan Kassim
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

TUAH WAJAH ROBERT PATTINSON UNTUK DIOR SPRING 23

TUAH WAJAH ROBERT PATTINSON UNTUK DIOR SPRING 23

Bacaan Lanjut
SACOOR BLUE, TAWAR PAKAIAN HARIAN VERSATIL & SELESA

SACOOR BLUE, TAWAR PAKAIAN HARIAN VERSATIL & SELESA

Bacaan Lanjut
LOUIS VUITTON AEROGRAM SIMBOL APRESIASI MODEN

LOUIS VUITTON AEROGRAM SIMBOL APRESIASI MODEN

Bacaan Lanjut
SIAP SEDIA MUSIM SEJUK! GIORGIO ARMANI NEVE FW22 SOLUSI BAJU SEJUK TERBAIK.

SIAP SEDIA CUACA SEJUK! GIORGIO ARMANI NEVE FW22 SOLUSI BAJU SEJUK TERBAIK

Bacaan Lanjut

KARIM BENZEMA BERAKSI DENGAN FENDI FASTER

Bacaan Lanjut
AKTIF BERLAKON DAN MENGACARA, INI SISI BERGAYA AIMAN WYNNE

AKTIF BERLAKON DAN MENGACARA, INI SISI BERGAYA AIMAN WYNNE

Bacaan Lanjut