Skip to content

5 RESTORAN DI KUALA LUMPUR UNTUK MAKAN MALAM ROMANTIK

Kongsikan artikel ini

Jika anda ingin membuat kejutan untuk pasangan dengan makan malam yang romantik, restoran-restoran ini akan menyediakan makanan dan atmosfera yang akan membuat sesiapa pun terpukau.

Setiap restoran menawarkan kombinasi unik dari hidangan lazat, suasana intim, dan layanan yang tiada tandingan, meningkatkan pengalaman makan malam anda ke tahap yang luar biasa.

Walaupun Kuala Lumpur mempunyai reputasi sebagai syurga makanan, mencari tempat makan romantik untuk pasangan anda mungkin agak mencabar. Ini kerana Kuala Lumpur mempunyai pelbagai pilihan restoran yang menarik dari segi konsep, suasana, dan juga hidangan yang ditawarkan.

INI 5 RESTORAN TERBAIK DI KUALA LUMPUR UNTUK MAKAN MALAM ROMANTIK

GLAM Lelaki menyusun 5 restoran romantik terbaik di sekitar Kuala Lumpur yang sempurna untuk anda meraikan cinta dan mencipta momen-momen indah bersama pasangan anda.

1. THE BRASSERIE, THE ST. REGIS KUALA LUMPUR

restoran romantik

Foto: Instagram/brasseriekl

The Brasserie ialah restoran makan malam yang sesuai untuk membawa pasangan anda pada Hari Kekasih. Restoran ini menyajikan hidangan Perancis dan Eropah dan mesra vegetarian. Anda juga boleh memilih pilihan bufet premium untuk pengalaman yang lebih baik dan lengkap.

2. HORIZON GRILL, BANYAN TREE KLCC

restoran romantik

Foto: HORIZON GRILL

Restoran ini memperoleh namanya kerana ia mempunyai pemandangan bandar Kuala Lumpur yang luar biasa dan menakjubkan. Jadi, restoran ini amat sesuai bagi pasangan yang ingin meraikan Hari Kekasih dengan pemandangan ibu kota. Horizon Grill menggabungkan hidangan Barat dengan klasik tempatan bagi mereka yang lebih suka citarasa Asia.

3. MARBLE 8 STEAKHOUSE

restoran romantik

Foto: Facebook/Marble 8 on 56

Jika anda ingin menikmati hidangan steak, Marble 8 Steakhouse adalah jawapannya. Makanan sama menariknya dengan pemandangan, anda pasti terkagum dengan steak Australia yang dipanggang dengan mahir menyediakan hidangan yang berat.

4. RUYI & LYN

restoran romantik

Foto: Instagram/ruyilyn

Jika anda ingin merasai pengalaman kulineri yang hebat bersama kekasih atau isteri anda, restoran ini menawarkan pengalaman yang menakjubkan. Ruyi & Lyn menggabungkan citarasa dari seluruh Asia dalam tradisi terbaik Malaysia, jadi jika anda mencari perspektif baru tentang masakan Jepun yang digabungkan dengan citarasa dan teknik memasak Cina, ini adalah tempatnya.

5. BIJAN BAR & RESTAURANT

Foto: Instagram/bijankl

Bagi pasangan yang ingin mencuba masakan tradisional Melayu, Restoran Bijan menawarkan hidangan Melayu yang terbaik. Restoran ini adalah yang terbaik jika anda ingin mencuba jenis makanan yang akan ditemui di rumah tradisional di pinggir bandar. Chef profesional membawa teknik dan pengetahuan moden kepada tradisi kuliner Malaysia klasik, jadi anda akan menemui beberapa citarasa yang luar biasa di sini.

 

Baca lebih lanjut: ABADIKAN SAAT MANIS DENGAN 5 HADIAH ISTIMEWA UNTUK SI DIA

By Zahirah Zulkhairi
Kongsikan artikel ini

Artikel Yang Berkaitan

7 LOKASI BERBUKA PUASA TERBAIK RAMADAN INI

Bacaan Lanjut

ABADIKAN SAAT MANIS DENGAN 5 HADIAH ISTIMEWA UNTUK SI DIA

Bacaan Lanjut

STREET PIZZA MILIK GORDON RAMSAY KINI DIBUKA DI SUNWAY PYRAMID

Bacaan Lanjut

DOUBLETREE BY HILTON PUTRAJAYA LAKESIDE MENAWARKAN PERCUTIAN ‘THE MALAYSIAN EXPERIENCE’ BAHARU

Bacaan Lanjut

GLAM LELAKI CHEF TABLE: PENGALAMAN KULINARI EKSKLUSIF YANG PERTAMA

Bacaan Lanjut
restoran cina EMP KL the Westin Kuala Lumpur

SANTAPAN BAGAI MAHARAJA CINA DI RESTORAN EMP KL, THE WESTIN KUALA LUMPUR

Bacaan Lanjut